Menu

Το «πρόβλημα» που δεν ξεπερνιέται ποτέ!

Το «πρόβλημα» που δεν ξεπερνιέται ποτέ!

Κάπως έτσι ξεκίνησε και η δική μου ιστορία, το δικό μου ταξίδι με την υπογονιμότητα...
Με τον καλό μου γνωριζόμαστε από το σχολείο. Τα χρόνια περνούσαν και η αγάπη μας δυνάμωνε. Μια ωραία μέρα λοιπόν πήραμε την απόφαση να παντρευτούμε και να κάνουμε μία αγαπημένη και μεγάλη οικογένεια. Θέλαμε να αποκτήσουμε 4 παιδάκια...

Ξεκινήσαμε λοιπόν τις προσπάθειες και παιδί δεν ερχόταν. Κάπου στους 8 μήνες και ενώ εγώ είχα κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και ήταν όλα καλά από τη δική μου πλευρά, πήρε την απόφαση να κάνει σπερμοδιάγραμμα. Πήραμε τα αποτελέσματα τα οποία μας έκαναν να παγώσουμε κυριολεκτικά και οι δύο: μηδέν (0) σπερματοζωάρια. Αρχίζω, ψάχνω στο ίντερνετ και κλείνω αμέσως ραντεβού με ουρολόγο.

Μας δίνει μία σειρά από εξετάσεις ,τις κάνει ο καλός μου και ευτυχώς στο δεύτερο σπερμοδιάγραμμα βρήκαμε σπερματοζωάρια. Η χαρά μας ήταν απερίγραπτη μιας και θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε και εμείς δικό μας παιδάκι. Ο γιατρός προτείνει βιοψία για να δει(δήθεν) από που προέρχεται το πρόβλημα. Κάνει και
τη βιοψία και το μόνο που του είπε είναι ότι παιδί θα κάνετε. Αυτό το ξέραμε και χωρίς της βιοψία...Είναι τυχερός που δεν ήμουν εκεί...

Του δίνει μία αγωγή και του λέει να τον ξαναδεί σε 6 μήνες.

Εγώ όμως καθότι ανήσυχο πνεύμα κλείνω ραντεβού με κέντρο εξωσωματικής. Ο μεγαλογιατρός που με δέχτηκε μου μίλησε απευθείας για δότη σπέρματος γιατί με τόσο λίγα σπερματοζωάρια θα του έριχνα τα ποσοστά επιτυχίας. Μου είπε ότι παιδί με τον άντρα μου δεν πρόκειται να αποκτήσω. Η ψυχολογία και των δύο αλλά κυρίως του άντρα μου ήταν στα πατώματα. Έκλαιγε όλη μέρα που δεν θα μπορούσε να με κάνει μάνα ακόμα και με τη μέθοδο της εξωσωματικής.

Κλείνω ραντεβού με δεύτερο κέντρο εξωσωματικής ,όπου εκεί μου μίλησαν για νέα βιοψία. Ο καλός μου φυσικά και το δέχτηκε. Έτσι ξεκίνησε το πρώτο μας ταξίδι...

Ο γιατρός αδιάφορος, δεν τον έβρισκες πουθενά, μου έλεγε όλα θα πάνε καλά, 27 χρονών είσαι μόνο. Τελικά βιοψία δεν χρειάστηκε. Είχαμε ένα και μοναδικό
έμβρυο το οποίο μεταφέραμε. Η αναμονή ήταν ακόμη πιο δύσκολη. Ευτυχώς είχα μια πολύ καλή φίλη που μου κρατούσε συντροφιά όταν έλειπε ο καλός μου στη δουλειά.

Μετά από δύο εβδομάδες πήρα το πρώτο μου αρνητικό.
Μετά από 4 μήνες και ενώ ετοιμάζομαι να ξαναμπώ στη διαδικασία μπαίνει ο πεθερός μου στο νοσοκομείο όπου και καταλήγει.

Μέσα στον πόνο μας πεισμώσαμε και οι δύο και είπαμε πως ότι και να γίνει εμείς γονείς θα γίνουμε. Κάνουμε τη δεύτερη προσπάθεια, μεταφέρουμε 2 έμβρυα και σε δύο εβδομάδες, πάλι αρνητικό αποτέλεσμα.

Παρόλο που μένω στην επαρχία, επισκέπτομαι νέο κέντρο στην Αθήνα αυτή τη φορά. Μου συστήνουν μια σειρά από εξετάσεις...Τρίτη προσπάθεια θετική χοριακή.

Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Το αρνητικό ξέρω πώς να το διαχειριστώ το θετικό όμως; Εγώ να λέω δεν μπορεί κάτι θα πάει στραβά... Ο καλός μου να λέει με το δικό μου σπέρμα ήταν;Αποκλείεται...Δεν μπορούσε να το πιστέψει.

ΜΕ πολλές δυσκολίες και βοήθεια από πουθενά γίναμε γονείς ενός υπέροχου πλάσματος. Το κοριτσάκι μας, μας έκανε να θυμόμαστε όλα αυτά που περάσαμε σαν ένα κακό όνειρο.

Ο καιρός πέρασε γρήγορα και κατόπιν συζήτησης είπαμε και οι δύο να ξαναμπούμε στην διαδικασία. Μου λέει τώρα που έχουμε και τη μικρή τα πράγματα θα είναι πιο χαλαρά...

Ο καιρός περνούσε και σπερμοδιάγραμμα δεν πήγαινε να κάνει. Κατάλαβα ότι το απέφευγε. Του είπα πως σημασία για εμένα έχει να είμαστε εμείς καλά και αν δεν είναι έτοιμος να το αφήσουμε για αργότερα.

Τελικά έκανε νέο σπερμοδιάγραμμα όπου τα αποτελέσματα ήταν και πάλι τα ίδια. Ο εφιάλτης ξύπνησε και πάλι.

Είδα τον άνθρωπο μου να στενοχωριέται, να αγχώνεται και να αναρωτιέται και πάλι γιατί. Πίστευα ότι μετά από την απόκτηση ενός παιδιού θα είχε αποδεχτεί την κατάσταση, θα το είχε ξεπεράσει κατά κάποιο τρόπο.

Τελικά κάθε φορά είναι σαν την πρώτη φορά και το «πρόβλημα» δεν ξεπερνιέται ποτέ!

Farfallina

Από μικρή ονειρευόμουν να βρω έναν άντρα να με λατρεύει και να κάνουμε οικογένεια με πολλά παιδιά!!!
Περισσοτερα

2 σχόλια

 • Αλέκος

  Τι πράματα είναι αυτά ρε παιδιά; Από περιέργεια, έχοντας ξεμείνει από θέματα είπα να το ψάξω κι αυτό. Ότι μου κατεβαίνει στο μυαλό το ψάχνω. Και διαβάζω κάτι λέξεις..."εφιάλτης", "κλάματα", "άγχος", δυστυχία" κλπ. Δεν είμαι παντρεμένος, αυτό τον καιρό δεν έχω σύντροφο, δεν έχω παιδιά και ούτε έχω σκοπό να κάνω (τώρα τουλάχιστον), αλλά αν είχα ένα τέτοιο πρόβλημα δεν θα το αντιμετώπιζα έτσι. Δεν τρέχει κάστανο. Υπάρχουν χιλιάδες παιδάκια που ψάχνουν οικογένεια και κάποιον να τα αγαπήσει και να τα μεγαλώσει. Αν δεν μπορεί να δώσει τη λύση κάποια άλλη μέθοδος, χωρίς άγχος και όλες αυτές τις αρνητικές λέξεις, υιοθεσία. Απλά πράματα, τη φρίκη παθαίνουν όλοι;;

  Σε κάποιο θέμα μάλιστα διάβαζα για κάποια γυναίκα που ο σύντροφος της είχε αυτό το θέμα και αυτή λέει έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της και έκλαιγε όλη τη μέρα για μήνες ολόκληρους!! Τέλεια!! Φανταστείτε να το είχατε εσείς το πρόβλημα και όταν το μάθαινε ο σύντροφος σας να τα έβαφε μαύρα και αντί να σας συμπαρασταθεί να έκλαιγε όλη μέρα! Εγώ δεν θα το έκανα αυτό ποτέ στη σύντροφο μου. "Δεν μπορούμε; (όχι δεν ΜΠΟΡΕΙΣ), κανένα πρόβλημα αγάπη μου θα υιοθετήσουμε ένα παιδάκι.

  Τώρα ξέρω τι θα μου πουν κάποιοι..."δύσκολες, χρονοβόρες και κοστοβόρες διαδικασίες". Σώπα! Γιατί αυτά που διαβάζω είναι εύκολες, γρήγορες και φθηνές διαδικασίες. Αυτά για μένα είναι δικαιολογίες και πιστεύω πως βασίζονται στο ότι ένα παιδί που έρχεται από υιοθεσία πιθανώς να έχει κάποιο θέμα που πολλοί δεν θέλουν να επωμιστούν ή μόνο και μόνο επειδή είναι από υιοθεσία κάποιοι το βλέπουνε κάπως. Η γυναίκα του αδερφού μου είναι υιοθετημένη και είναι μια χαρά η κοπέλα. Καλύτερα κι από μας που μεγαλώσαμε από φυσικού γονείς.

  Το να αγχώνεσαι και να τρελαίνεσαι για κάτι που δεν μπορείς να αλλάξεις δεν έχει κανέναν νόημα. Αν είναι κάτι ου μπορεί να αλλάξει αυτό θα γίνει και χωρίς άγχος και μάλιστα πιο εύκολα. Καλή τύχη σε όλους και χαλαρά :)

  δημοσιεύθηκε από Αλέκος Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 09:02 Σύνδεσμος σχολίου
 • Χριστίνα Koλιού

  και ο δικός μου σύζυγος πολύ δύσκολα αποδέχθηκε το πρόβλημά μας! Πολύ κακό σπέρμα με την χειρότερη δυνατή κατάτμηση, και πολύ λίγο σε ποσότητα.

  δημοσιεύθηκε από Χριστίνα Koλιού Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2014 23:12 Σύνδεσμος σχολίου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Newsletter

Αν θέλετε να λαμβάνετε το newsletter μας κάθε εβδομάδα με νέα και προτάσεις