Menu

About us

Το IVFforums είναι το πρώτο forum εξωσωματικής γονιμοποίησης που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα πριν πολλά χρόνια!
Δημιουργήθηκε από ζευγάρια που αντιμετώπιζαν προβλήματα υπογονιμότητας και σκοπό είχε και έχει την παροχή στήριξης και βοήθειας μέσω ανταλλαγής απόψεων και ιδεών των μελών του.


Εξακολουθεί να παρέχει:
-Πληροφορίες για όλες τις μεθόδους εξωσωματικής γονιμοποίησης, για υιοθεσία, για δωρεά ωαρίων και σπέρματος, για παρένθετη μητρότητα, κ.ά.
-Σημαντική ψυχολογική υποστήριξη στη διάρκεια των δύο (2) εβδομάδων αναμονής μέχρι την εξέταση της β' χοριακής γοναδοτροπίνης για την διαπίστωση εγκυμοσύνης μετά από προσπάθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης, καθώς επίσης και σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης.
-Σημαντική συμπαράσταση σε όλα τα ζευγάρια που βίωσαν απώλεια εγκυμοσύνης ή διακοπή κύησης.


Διαπιστώσαμε όμως, ότι τα μέλη μας που είναι ήδη γονείς, δεν μας «εγκαταλείπουν»! Αντιθέτως είναι καθημερινά «εδώ» και προσπαθούν να βοηθήσουν τα νέα μέλη να γίνουν γονείς, έτσι όπως κάποια άλλα μέλη βοήθησαν εκείνα.


Παρατηρήσαμε ότι παρά την οικονομική κρίση όλο και περισσότερα μέλη εγγράφονται στο forum και ζητούν να μάθουν όσα μπορούν περισσότερα για την ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ και όχι μόνο, διάφορα άλλα θέματα συζητούνται στα αναρίθμητα topics του forum (περίπου 700.000 post).


Θέματα όπως, προβλήματα υγείας, εναλλακτικές θεραπείες, σχέσεις με τον σύζυγο και τρίτους (φίλους, συγγενείς, συναδέλφους) , ποίηση, θρησκεία, ασφαλιστικά ταμεία, θηλασμός, ανάπτυξη και συμπεριφορά παιδιών, θέματα υγείας παιδιών, θέματα σχετικά με τον ύπνο, ανατροφή παιδιών, εφηβεία, νηπιακή ηλικία, εκπαίδευση παιδιών, τέχνη, καλλυντικά, μόδα, ομορφιά, δίαιτες, συνταγές μαγειρικής για όλη την οικογένεια, yoga, pilates, βελονισμός, βότανα, διακόσμηση, νοικοκυριό, σπίτι, ταξίδια, βιβλία, επικαιρότητα, cinema, θέατρο, τηλεόραση, οικονομικά – εργασιακά θέματα,sex, DIY, γάμος, βάφτιση, κ.ά.
Για όλα τα παραπάνω θέματα και χιλιάδες άλλα που υπάρχουν στο forum τα μέλη ανταλλάσσουν απόψεις και συμβουλές!


Οι καιροί όμως άλλαξαν , η οικονομική κρίση μας έχει αγγίξει όλους, άλλους περισσότερο και άλλους λιγότερο. Έτσι το IVFforums αποφάσισε να κάνει ένα βήμα μπροστά.


Αλλάξαμε ριζικά την αρχική σελίδα του site και φτιάξαμε μια «διαδικτυακή πύλη» ενημέρωσης που θα παρέχει Δωρεάν γνώσεις και συμβουλές στα ζευγάρια που θέλουν να γίνουν γονείς (φυσιολογικά ή με εξωσωματική γονιμοποίηση), στα ζευγάρια που είναι ήδη γονείς(φυσιολογικά ή με εξωσωματική γονιμοποίηση), στις single moms, στην γυναίκα, στον άντρα στο παιδί(έμβρυο-νήπιο- έφηβο) και γενικότερα σε όλους μας.


Γι' αυτό το λόγο «προσκαλέσαμε» και με πολύ χαρά δέχτηκαν εθελοντικά να προσφέρουν τις γνώσεις τους, ο καθένας από τη δική του σκοπιά, επιστήμονες και ειδικούς για όλα τα παραπάνω θέματα:
- Γιατρούς, από πολλές ειδικότητες, όπως, Γυναικολόγος, Καρδιολόγος, Αιματολόγος, Παιδίατρος, Εμβρυολόγος, Οφθαλμίατρος, Πνευμονολόγος, Ουρολόγος, Ενδοκρινολόγος, Ακτινολόγος, Δερματολόγος, Μικροβιολόγος κ.ά.
- Επιστήμονες, όπως, Γενετιστής, Μοριακός ψυχολόγος, Λογοθεραπευτής, Κοινωνιολόγος, Φυσιοθεραπευτής, Θεατρολόγος, Εκπαιδευτικούς, Διατροφολόγος, Διαιτολόγος, Χημικός κ.ά.
-Ειδικούς σε θέματα εναλλακτικών θεραπειών -που ολοένα αυξάνεται το ενδιαφέρον για αυτές- και ειδικούς σε θέματα ομορφιάς και περιποίησης για την γυναίκα, τον άντρα, το παιδί.
-Τα μέλη μας, τα κορίτσια μας, που με πολύ αγάπη καθημερινά είναι στο site και βοηθούν με τις απόψεις τους και τις εμπειρίες τους η μία την άλλη. Για ευνόητους λόγους κάποια από τα κορίτσια μας χρησιμοποιούν nicknames!


Στο Menu του site μας θα βρείτε:
-Το Forum: το γνωστό σε όλους forum υπογονιμότητας και όχι μόνο, που χρόνια είναι κοντά μας με motto «Γόνιμες σκέψεις για μια Ζωή»


-Το Doctor's Corner: εδώ θα βρείτε όλα τα άρθρα, όλων των γιατρών, αλλά και του ψυχολόγου, του γενετιστή, του μοριακού βιολόγου και του φυσιοθεραπευτή!


-Το IVF Journey: μία πολύ «ειδική» και έντονα «συναισθηματική» ενότητα. Τα κορίτσια μας μοιράζονται το προσωπικό τους «ταξίδι» μέσα από την υπογονιμότητα.
Στο BabyToBe: Inspiring IVF stories, για τα πρώτα συναισθήματα του ακούσματος της λέξης «Eξωσωματική».
Στο «Bus Stop»: μια διαφορετική «στάση λεωφορείου». Σε αυτό «επιβιβάζονται» όλες οι γυναίκες με το θετικό αποτέλεσμα και «αποβιβάζονται» στο τέλος της «διαδρομής» με το μωρό τους αγκαλιά για να περάσουν «απέναντι» εκεί όπου τους περιμένουν οι υπόλοιπες μητέρες. Τι γίνεται όμως όταν ξαφνικά το «λεωφορείο σταματήσει» και πρέπει κάποιες κοπέλες να κατέβουν πριν το τέλος της διαδρομής; Ποια τα συναισθήματα των γυναικών που έχουν ανέβει πολλές φορές σε αυτό το «ιδιαίτερο λεωφορείο» και ακόμα δεν έχουν «περάσει απέναντι;» Καταπληκτικές ιστορίες των προσπαθειών των γυναικών που έχουν «περάσει απέναντι» και των γυναικών που προσπαθούν ακόμα.
Στο Birth Stories: Υπέροχες και μοναδικές ιστορίες της γέννησης των παιδιών, με πολύ χαρά και ευτυχία αλλά και με πολύ δάκρυ και αγωνία!


-Το Kids Manual: γιατί γονιός δεν γεννιέσαι αλλά γίνεσαι!
Στο Kids Health: όλα τα θέματα που αφορούν την υγεία των παιδιών, σωματική και ψυχική.
Στο Special Kids: μια ενότητα για τα παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες.
Στο KidsArt: πολύ εύκολες και οικονομικές δραστηριότητες και κατασκευές για τα παιδιά μας.


-Το IVF Moms Magazine: ένα «περιοδικό» για όλη την οικογένεια.
Στο Cooking Land: υπέροχες, νόστιμες, υγιεινές και λαχταριστές συνταγές.
Στο Beauty: συμβουλές για την γυναικεία, την αντρική και την παιδική περιποίηση.
Στο Craft ideas: κατασκευές για όλα και για όλες τις εποχές.
Στο HouseKeepers: Tips και Tricks για όλες τις νοικοκυρές.
Στο Family Life: τα πάντα για την Ελληνική οικογένεια. Πόσο άλλαξε η Ζωή με τον ερχομό ενός παιδιού;
Στο Health and Fitness: όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για την υγεία μας για την σωστή λειτουργία του οργανισμού μας.
Στο Sex and Relationships: πόσο έχει επηρεάσει η υπογονιμότητα τη σεξουαλική ζωή των ζευγαριών; Πόσο δύσκολο είναι οι ανθρώπινες σχέσεις σήμερα;

To ανανεωμένο IVFforums λοιπόν «είναι εδώ». Ελπίζουμε και ευχόμαστε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο.
Υποσχόμαστε ότι δεν θα σταματήσουμε να «δουλεύουμε» αναζητώντας και άλλα πρόσωπα και άλλους συνεργάτες για την καλύτερη και την εγκυρότερη ενημέρωση.
Αυτή είναι μόνο η αρχή. Πολλά και ενδιαφέροντα θα ακολουθήσουν!
Το νέο μας motto :

... Γιατί η Ζωή μας δεν είναι μόνο η εξωσωματική, αλλά η εξωσωματική είναι μέσα στη Ζωή μας!

 

Το περιεχόμενο του IVFforums.gr, είναι ενημερωτικό και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ως επίσημη ιατρική(και όχι μόνο) συμβουλή ή προτροπή για ιατρική(και όχι μόνο) πράξη.

 

Newsletter

Αν θέλετε να λαμβάνετε το newsletter μας κάθε εβδομάδα με νέα και προτάσεις