Menu

«'Ολοι οι καλοί χωράνε»

«'Ολοι οι καλοί χωράνε»

Μα πότε πέρασε ένας χρόνος;
Αρκετοί από εσάς θα το έχετε αναρωτηθεί αυτό!
Γυρνώντας πίσω στα παιδικά μου χρόνια, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είχαν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας....γιόρταζαν όλοι στο σπίτι!

Η μητέρα μου, παρά το γεγονός ότι δούλευε πολλές ώρες την ημέρα, πάντα μάζευε την οικογένεια στο σπίτι μας για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς...και όταν λέω όλη την οικογένεια εννοώ ΟΛΗ την οικογένεια... από τους παππούδες και τις γιαγιάδες μέχρι τα δεύτερα και τρίτα ξαδέρφια των γονιών μου..... «όλοι οι καλοί χωράνε»...έλεγε!

Δεν είναι ότι μαγείρευε καλύτερα απ' όλους....όχι δεν ήταν αυτό, μαγείρευε νόστιμα με κύριο συστατικό την αγάπη της για όλους μας!

Η ατμόσφαιρα ζεστή, το τζάκι αναμμένο, το τραπέζι στρωμένο με τα καλά του τραπεζομάντιλα, τα κολονάτα ποτήρια της σαμπάνιας έβγαιναν απ' το «σπιτάκι» τους για την πρώτη «επίσημη» του χρόνου και η βασιλόπιτα περίμενε υπομονετικά να σταματήσουν τα πιρούνια να τσιμπολογάνε!

Μέχρι να αλλάξει ο χρόνος ήμασταν στο τραπέζι και ενώ είχαμε φάει και είχαμε χορτάσει όλο και δούλευε το πιρούνι......τακατακατακα...σαν να του είχαμε βάλει μοτεράκι όπως έλεγε και ο Γιώργος Κωνσταντίνου στην ελληνική ταινία!!

Όταν κάποια μέλη της οικογένειας ήταν τσακωμένα, η Πρωτοχρονιά ήταν πάντα μία καλή αφορμή για να τα ξαναβρούν! Οι υπόλοιποι δε, που «οργανώναμε» την συνάντηση, κρυφοκοιτάζαμε μέχρι να βεβαιωθούμε ότι είναι όλα καλά για να ξεκινήσει το γλέντι!

Ανταλλάσσαμε δώρα με πρώτα και καλύτερα αυτά της οικοδέσποινας που πάντα είχε ένα μικρό δωράκι γιορτινά συσκευασμένο για όλους...έτσι για το καλό του χρόνου!

Ακολουθούσε η αλλαγή του χρόνου, αυτή η εσωτερική συγκίνηση όταν άκουγα το 3,2,1....ένας λυγμός χαράς που ανεβοκατέβαινε στο λαιμό.....μπήκε η νέα χρονιά!!!

Μετά, η «αγωνία» για το αν θα τύχαινε σε μένα το φλουρί, που συνήθως δεν μου τύχαινε και γκρίνιαζα!

Δυστυχώς τα χρόνια που βιώνουμε δεν είναι πια τόσο γιορτινά και ανέμελα.

Όλοι μας περνάμε δυσκολίες, ωστόσο κάποιους συνανθρώπους μας τους έχουν γονατίσει οι υποχρεώσεις και τα βάσανα, έχουν κλειστεί στα σπίτια τους και δεν θέλουν να δουν άνθρωπο.

Ο λαός μας λέει «τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία».....δεν ξέρω αν αυτό ισχύει στις μέρες μας.

Βλέπω γύρω μου μεγάλη δυστυχία που αν υπήρχαν χρήματα ίσως να μην υπήρχε. Βλέπω ηλικιωμένους που ΠΡΕΠΕΙ, παρόλο που είναι ασφαλισμένοι, να αγοράσουν τα φάρμακά τους και δεν έχουν χρήματα. Μπορώ να φέρω πολλά παραδείγματα που τα ζείτε κι εσείς καθημερινά!

Γι' αυτό λοιπόν θα ευχηθώ το 2014 να είναι ένα έτος που θα φέρει, εκτός από υγεία, χρήματα και δουλειές... να μην κλείνουν επιχειρήσεις, να μην απολύεται κόσμος, να μην υπάρχουν άνεργοι.

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και ευημερία!

Believe

Είμαι 29 ετών, η καταγωγή μου είναι απο την Κρήτη και ζω στην Θεσσαλονίκη!
Περισσότερα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Newsletter

Αν θέλετε να λαμβάνετε το newsletter μας κάθε εβδομάδα με νέα και προτάσεις