Menu

Είναι μόνο 12 ημέρες αναμονής!

Είναι μόνο 12 ημέρες αναμονής!

Συγχαρητήρια από τα 10 ωάρια σας, γονιμοποιήθηκαν τα 7, καταψύξαμε τα 4, ελάτε αύριο στις 11:00, για την εμβρυομεταφορά ..!

Μετά από αυτό το τηλεφώνημα της εμβρυολόγου του κέντρου νοιώθεις ότι έχεις φτάσει πολύ κοντά στην πηγή και σε λίγες ημέρες μπορεί να λες και επίσημα Mom to be. Χοροπηδάς μέσα στο σπίτι και τηλεφωνείς στον ευτυχή μελλοντικό πατέρα να τον ενημερώσεις ότι οι κόποι σας έπιασαν τόπο και αύριο θα πάτε να φέρετε τα παιδάκια σας στο σπίτι!

Βγαίνοντας από το δωμάτιο που πραγματοποιήθηκε η εμβρυομεταφορά των 3 υπέροχων, 8 κυττάρων πλέον μωρών σας , έχεις αποκτήσει ήδη το ύφος της εγκύου το περπάτημα σου είναι λίγο προσεχτικό αλλά πιστεύεις ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα . Σε λίγες μέρες θα ανακοινώνεις επίσημα ότι θα γίνεις μητέρα και κυοφορείς 1 ή 2 ή και 3 μωράκια .

-Μετά από πόσες ημέρες η χοριακή;

Έτσι για τους τύπους ρωτάς ενώ ξέρεις την απάντηση.

-Σε 15 ημέρες καλή σας επιτυχία !

Κλείνεις την πόρτα του κέντρου και λες μέσα σου, τέλος, εδώ θα έρθω μόνο για να πάρω τα αδερφάκια μας σε 2 χρόνια.

Γυρνάς σπίτι και περιμένεις να περάσουνε οι 15 ημέρες για να μάθεις το θετικό σου . Δεν περνάει τίποτα αρνητικό από το μυαλό σου, όποια σκέψη αρνητική θα κάνει κακό στα μωράκια σου και εσύ σκέπτεσαι μονό θετικά .

1η ημέρα : Χαϊδεύεις την κοιλίτσα σου λες προσευχούλες και κάθεσαι ξαπλωμένη στο κρεβάτι σου βλέποντας για πολλοστή φορά την αγαπημένη γιατρό Μέρεντιθ να χωρίζει τον Doctor Mac Dream στο 6ο κύκλο του Greys Anatomy.

2η ημέρα: Ξυπνάς νωρίς νωρίς για να πάρεις τα utrogestan ακριβώς την ίδια ώρα με εχθές 07:00 . Κάνεις την ηπαρίνη σου και λες να πάς λίγο παρακάτω .Ξεκινάς να σκέπτεσαι ακόμα πιο θετικά πόσα από τα 3 εμβρυάκια σου θα γίνουν παιδάκια .Φυσικά σκέπτεσαι πάντα από 2 και πάνω αλλά και 1 αρκεί να είναι γερό.Σε ποιον να μοιάζει;

3η ημέρα: Ξυπνάς 07:30 για να πάρεις τα φαρμακάκια σου ..ουπς μισή ώρα αργότερα . Δεν πειράζει δεν έγινε και τίποτα τα μωράκια σου έχουνε πάρει την θέση τους ..όπα να τα νοιώθεις ένα τσίμπημα μια κραμπίτσα κάτω χαμηλά ..λες να είναι από την εμφύτευση; αναρωτιέσαι.... Μπα... απαντάς στον εαυτό σου, μην γίνεσαι υπερβολική, άλλωστε το διάβασες στο Νet δεν υπάρχουν συμπτώματα!

4η ημέρα : Ξυπνάς και σκέπτεσαι πώς να περάσεις την ημέρα σου . Να πιω έναν καφέ, Όχι καλύτερα , απαντάς μην χαλάσω την συνέχεια, μπορεί να μου φέρει εκνευρισμό καλά είμαι έτσι χαλαρή . Ψάχνεις να βρεις τι θα κάνεις σήμερα και θυμάσαι ότι είχες αφήσει ένα ντοκιμαντέρ γραμμένο για την Καταστροφή του κόσμου που δεν είχες δει. Επίσης ανακαλύπτεις πως το Age of Empires είναι ακόμα στον υπολογιστή σου εγκατεστημένο . Έφτασε κιόλας απογευματάκι, καλέ εύκολα περνάνε οι μέρες . Σιγά που με είχανε τρομάξει με την αναμονή.

5η ημέρα : Νοιώθεις ότι τα διαχειρίζεσαι όλα τέλεια . Η ψυχολογία σου είναι τέλεια και το μόνο που σου μένει είναι να πάρεις το αποτέλεσμα . Δεν έχεις αγχωθεί, δεν έχεις κλάψει, δεν έχεις σκεφτεί αρνητικά . Μήπως τελικά να το πιω αυτό το καφεδάκι που έλεγα, δεν χρειάζονται υπερβολές , άλλωστε δεν είμαι άρρωστη, έγκυος είμαι απαντάς μόνη σου , θα τον κόψω στην εγκυμοσύνη τον καφέ ..όπα και άλλο τσίμπημα κάτω χαμηλά . Χαμογελάς.

6η ημέρα : ΟΥΦΦΦΦΦΦΦ αντί για καλημέρα ξεκινάς με αναστεναγμό !Αναρωτιέσαι γιατί αγχώθηκα κάλε τώρα . Όλα καλά είναι . Βρε να κάνω και ένα τσιγαράκι . Άσε καλύτερα σήμερα θα μαγειρέψω . Αρχίζει να μην σε χωράει ο καναπές και βρίσκεις το Age of Empire πολύ ενοχλητικό παιχνίδι, την Μέρεντιθ κουραστική και το ντοκιμαντέρ για το τέλος του κόσμου ανιαρό.Κλείνεις το laptop και την τηλεόραση και αποφασίζεις να μαγειρέψεις . Καρφώνεις την κατσαρόλα που είναι στο κάτω ντουλάπι και σκέπτεσαι να σκύψω να την πάρω ή να μην την σηκώσω καλύτερα. Τελικά το τολμάς αλλά νοιώθεις και λίγες τύψεις.

7η ημέρα: Έχεις αποφασίσει να γυρίσεις στην δουλειά. Τελικά έγκυος είμαι, δεν είμαι άρρωστη, θα πάω να τελειώσω και κάνα δυο δουλίτσες που έχω γιατί δεν ξέρεις τι θα γίνει με την εγκυμοσύνη. Μπαίνεις στο γραφείο ανοίγεις τον υπολογιστή σου προσέχεις να μην κάτσεις σταυροπόδι και επί τόπου googlaris «Συμπτώματα εγκυμοσύνης». Χτυπάνε τηλέφωνα , χτυπάνε πόρτες, ακούς το όνομα σου, εσύ όμως εκεί καρφωμένη στον υπολογιστή σου να διαβάζεις μέσα από τις πληροφορίες που έχεις βρει στα αποτελέσματα, τί από αυτά νοιώθεις. Implantation bleeding τι είναι αυτό; Αυτό δεν το έχω πάω τουαλέτα να τσεκάρω !

8η ημέρα: ...Ξυπνάς και νοιώθεις το ταβάνι να σε πλακώνει . Άλλες 7 ημέρες παναγία μου πώς θα περάσουνε; οι σκέψεις περνάνε σαν αστραπή από το μυαλό σου . Και το μυαλό έχει σταματήσει σε μια σκέψη – ερώτηση «και αν είναι αρνητικό;» .Όχι όχι αρνητικές σκέψεις δεν βοηθάνε . Ωχ το πρώτο δάκρυ αρχίζει να κυλάει . Παναγία μου τι σκέφτομαι ξαφνικά!

9η ημέρα: Τι βλακείες σκεφτόμουνα εχθές και χάλασα την διάθεση μου . Μπορεί να επηρεάστηκαν και τα μωράκια μου . Επί τόπου χαϊδεύεις την κοιλίτσα σου και αρχίζεις να μιλάς στα μικράκια σου . Σηκώνεις το τηλέφωνο και βρίσκεις μια ηλίθια δικαιολογία για να μην πάς στην δουλειά. Χτυπάει το τηλέφωνο να σου τα πρώτα τηλεφωνήματα από τις γόνιμες φιλενάδες σου.
-Πως είσαι;

-Πως νοιώθεις;

-Αν δεν μείνεις αυτή την φορά θα σε πάω εγώ σε έναν γιατρό που έμεινε η φίλη της ξαδέρφης του άντρα μου σε δίδυμα με την πρώτη!

-Αν μείνεις και στα 3 θα τα κρατήσεις;

-Αααα αν σου κάτσουν δίδυμα ετοιμάσου !

-Αν δεν μείνεις αυτή την φορά θα μείνεις την μόνη σου τον επόμενο μήνα έτσι έγινε με την αδερφή της από κάτω μας .

-Θέλεις να κλείσεις το τηλέφωνο και να εξαφανιστείς.

10η ημέρα: Πλησιάζει η ημέρα της χοριακής . Άλλες 5 έμειναν αλλά αναρωτιέσαι Λες να πάω αύριο για χοριακή την 11η; Πιστεύω ότι θα δείξει το διάβασα στο Νet ότι και την 11η ημέρα αν είναι να δείξει θα δείξει . Μπα, δεν μου αρέσει το 11, μου θυμίζει την 11η Σεπτεμβρίου, θα πάω την 12η ημέρα, τέλος το αποφάσισα . Όχι τελικά θα πάω την 13η, είναι και του Αγίου Πολυκάρπου σημαδιακό !

11η ημέρα : Θερμοκρασία 37,2 – λίγους σφάχτες χαμηλά – το στήθος έχει πρηστεί. Βέβαια αυτό το αίμα εμφύτευσης δεν το είδα αλλά δεν σημαίνει πάντα ότι το βλέπεις . Αυτά τα συμπτώματα είναι εγκυμοσύνης ή περιόδου; Λένε ότι μοιάζουνε . Ας περιμένω, ας μην βιαστώ σε 2 ημέρες θα ξέρω . Τόσα άντεξα αυτό δεν θα αντέξω;

12η ημέρα: 07:00 ξύπνημα, η γνωστή διαδικασία utrogestan, ηπαρίνη και δεν θα πάω στην δουλειά σήμερα έτσι δεν γουστάρω να δω κανέναν .Πετάγεσαι από το κρεβάτι και ξαφνικά αρχίζεις να ετοιμάζεσαι, θα πάω σήμερα για την χοριακή, ας είναι αύριο του Αγίου Πολυκάρπου δεν αντέχω ! Θέλω να μάθω σήμερα, ΤΩΡΑ!

-Σε πόση ώρα θα βγουν τα αποτελέσματα;

ρωτάς και τα μάτια σου καρφωμένα στο μπουκαλάκι με το αίμα σου, να του κολλάει ετικέτα η Μικροβιολόγος . Σε αυτή την μικρή ποσότητα αίματος βρίσκεται όλη σου η ζωή.

-Σε 2 ώρες κυρία μου!

2 ώρες πριν την μεγάλη απάντηση

Περιμένεις σε ένα καφέ να δεις αν όλη αυτή η προσπάθεια σου για 40 ολόκληρες ημέρες έχουν φέρει καρπούς. Όλη σου η σκέψη κρέμεται σε έναν χαρτί, σε ένα νούμερο . Το νούμερο που θα αλλάξει όλη σου την ζωή . Αν είναι μονοψήφιο θα σε πληγώσει αν είναι διψήφιο εύχεσαι να είναι πάνω από 50. Αν είναι τριψήφιο θα είσαι πιο σίγουρη .

Πέρασες 12 ημέρες γεμάτες με όλων των ειδών τα συναισθήματα, χαρά, ελπίδα αλλά και λύπη και απογοήτευση. Δώδεκα ημέρες ήσουν το επίκεντρο στο σπίτι σου, για τον σύζυγο για τους γονείς σου .Σε κοιτάγανε όλοι στα μάτια και περιμένανε από εσένα ένα σου σημάδι μόνο που λέει και το γνωστό άσμα . Ένα σου σημάδι, μια γκριμάτσα σου, για να βγάλουνε το πόρισμα αν είσαι έγκυος ή όχι .

Εσύ όμως ήσουνα μόνη σου, με την σκέψη σου με τον εαυτό σου. Δώδεκα ημέρες εσύ ανέβηκες τον δικό σου Γολγοθά και κανένας δεν ήξερε πως αισθανόσουνα, δεν γινότανε να το καταλάβουνε όσο και να το θέλανε .

Κοιτάς το ρολόι. Σε λίγα λεπτά θα συμπληρωθεί το 2ώρο που σου είπε η κυρία στο Μικροβιολογικό . Μαζεύεις τα πράγματα σου και με έναν μεγάλο αναστεναγμό κατευθύνεσαι προς το Μικροβιολογικό να πάρεις το πολυπόθητο αποτέλεσμα .

Νοιώθεις τα πόδια σου βαριά και την καρδιά σου να χτυπάει δυνατά . Η απόσταση μέχρι το Μικροβιολογικό, μοιάζει ατελείωτη.

- Μια χοριακή παρακαλώ στο όνομα ΑΜ.

- Δώστε μου μισό λεπτό !

- Ναι βέβαια περιμένω !

Αιώνας σου φαίνεται αυτό το μισό λεπτό . Καρφώνεσαι στο γαλλικό μανικιούρ της κυρίας που ψάχνει ανάμεσα σε μια στοίβα χαρτιά . Βλέπεις να τραβάει ένα χαρτί με το όνομα σου το κοιτάζει και ξεκινάει να το διπλώνει . «Μην το διπλώνετε σας παρακαλώ δώστε το μου» μουρμουράς . Καμία απάντηση συνεχίζει μηχανικά τις κινήσεις της. Σου έρχεται να βάλεις το χέρι σου μέσα από το παράθυρό και να το αρπάξεις . Προσπαθείς να διαβάσεις καθώς το τσαλακώνει τι νούμερο γράφει . Σε λίγα δευτερόλεπτα θα ξέρεις, προσπαθείς να ηρεμήσεις και να περιμένεις να ολοκληρώσει την διαδικασία .

Έχεις τον φάκελο στα χέρια σου και τον κοιτάς . Με μια βίαιη κίνηση ανοίγεις τον φάκελο το ξεδιπλώνεις και προσπαθείς να το διαβάσεις .Όλη σου η αγωνία, όλες αυτές τις 12ημέρες έχουνε την απάντηση τους σε αυτό το χαρτί σε μια γραμμή σε ένα νούμερο!
Β-Χοριακή γοναδοτροπίνη (hCG) < ή >

Μετά από 9 τέτοια 12 ήμερα τα τελευταία 5 χρόνια κατάφερα το 10ο να αριστεύσω και να κρατήσω στο χέρι μου το χαρτί που στο σημείο Β-Χοριακή γοναδοτροπίνη (hCG) έγραφε το υπέροχο νούμερο 347 ! Το τριψήφιο νούμερο που μου χάρισε δυο υπέροχα υγιή μωρά .

Αυτό το 12ήμερο αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να το καταλάβεις!

Α.Μποσίου

Συνηθίζει να γράφει χωρίς τελείες κόμματα τόνους αλλά ποτέ δεν ξεχνάει τα αποσοποιητικά τα ερωτηματικά και τα θαυμαστικά ... γραφεί όπως ακριβώς μιλάει αυθόρμητα .
Περισσότερα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Γιατί όλα είναι δρόμος… Η αίθουσα αναμονής! »

33 σχόλια

 • Yianna

  Geia sas eimai stin 12 mera meta tin emvriometafora mou ekana xthes analisi aimatos kai vgike arnitiko, alla den exo dei akomi periodo. Iparxei periptosi na ime egkios??

  δημοσιεύθηκε από Yianna Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 15:42 Σύνδεσμος σχολίου
 • ΜΙΑ

  Εγω ειμαι ακομη "χαλαρή" τριτη μερα αναμονής εχω αλλες 9 ... Μονο εμεις ξέρουμε τι γινεται μεςα μας ποςα λεμε κ αλλα ποσα κρύβουμε για να μν φορτωθούμε κ στους γύρω μας... Τουλάχιστον να μπορούσαμε να βγούμε ...να κανουμε κατι... να φυγει το μυαλό ....

  δημοσιεύθηκε από ΜΙΑ Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 22:10 Σύνδεσμος σχολίου
 • Τζενη

  Καλη σας μερα.εκανα εμβρυομεταφορα με 2 βλαστοκυστες.μετα απο 10 ημερες εκαναν χοριακη κ βγηκε αρνητικη, υπαρχει περιπτωση να ηταν πολυ νωρις?

  δημοσιεύθηκε από Τζενη Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016 11:41 Σύνδεσμος σχολίου
 • ΑΝΤΡΗ ΙΣΡΑΗΛ

  απο την αγωνια μου εκανα ΤΕΣΤ εγκυμοσυνης στην 9 ημερα και βγηκε αρνητικο ειναι σωστο το αποτελεσμα????

  δημοσιεύθηκε από ΑΝΤΡΗ ΙΣΡΑΗΛ Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016 21:55 Σύνδεσμος σχολίου
 • Χαρις

  Καλη δυναμη σε ολες! προσευχομαι και ελπιζω πως στις 23/7/2016 το αποτελεσμα να ειναι θετικο και ευχομαι αυτες οι 12 μερες αναμονης να ειναι το πταισμα για μια 9μηνη εγκυμοσυνη στην ψυχουλα μου.
  Εκανα εμρυομεταφορα με φυσικο κυκλο,ειμαι 35 χρονων κι απλα ειμαι αισιοδοξη.
  Τελειο κειμενο :)

  δημοσιεύθηκε από Χαρις Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016 23:06 Σύνδεσμος σχολίου
 • Xrisa

  Πόσο ένιωσα μέσα μου όλα όσα διάβασα...είναι έτσι ακριβώς...είμαι στην 9 μέρα και έχω άλλες 6 εύχομαι να έχω κι εγώ αλλά και όσες προσπαθούν μια πολύ καλή χοριακή...καλή επιτυχία σε όλες μας!

  δημοσιεύθηκε από Xrisa Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 22:44 Σύνδεσμος σχολίου
 • αγγελικη3

  6η μερα απο εμβρυομεταφορα! Απο χθεσ ξεπριστικε το στηθος μου και εχω πονακια χαμηλα! Τι συμβαινει????

  δημοσιεύθηκε από αγγελικη3 Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016 16:38 Σύνδεσμος σχολίου
 • marirene

  η περιγραφη σου μοναδικη!

  δημοσιεύθηκε από marirene Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016 14:25 Σύνδεσμος σχολίου
 • IVFforums

  Βασίλη καλησπέρα. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας. Σας ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας, καλή επιτυχία.

  δημοσιεύθηκε από IVFforums Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015 13:23 Σύνδεσμος σχολίου
 • Βασιλης

  Καλησπέρα.! Να σας ρωτησω κάτι στις 28/11 το πρωί κάναμε έμβρυο μεταφορά 2 βλαστοκυστες..ποτέ ακριβώς !! Πρέπει να γίνει ή β χοριακη..? Όταν θα κλείσει ακριβώς 12 μέρες και πας προς 13.? Ή πιο πριν πιο μετά..?? Γνωρίζετε.?? Ευχαριστώ..

  δημοσιεύθηκε από Βασιλης Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2015 19:11 Σύνδεσμος σχολίου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Newsletter

Αν θέλετε να λαμβάνετε το newsletter μας κάθε εβδομάδα με νέα και προτάσεις