Menu

Top ατάκες Μαμάδων!

Top ατάκες Μαμάδων!

Λατρεύουμε τις μανούλες, αυτό είναι γεγονός αναμφισβήτητο, πόσο μάλλον τις μαμάδες μας. (άσχετο αν τσακωνόμαστε μερικές φορές). Προσπαθήσαμε να θυμηθούμε(πέρασαν και χρόνια από τότε, αλλά δεν λέμε πόσα) τις TOP ατάκες των μαμάδων μας! Αν και είναι, τέσσερις (4) εντελώς διαφορετικές μαμάδες σε όλα σχεδόν τα επίπεδα,(καταγωγή, μορφωτικό επίπεδο, νοοτροπία κτλ) διαπιστώσαμε ότι οι «ατάκες» τους ΔΕΝ διέφεραν σχεδόν καθόλου!

Επίσης διαπιστώσαμε ότι σχεδόν όλες τις ατάκες τις επαναλαμβάνουμε και εμείς στα δικά μας παιδιά! (Τυχαίο;) Ίσως ναι, ίσως και όχι.

Στο τέλος και αφού κάναμε την τελική επιλογή, συνειδητοποιήσαμε «κάτι» που μας έκανε να γελάσουμε πολύ! Πολλές «από αυτές τις ατάκες» μας τις λένε ακόμα και σήμερα!

Η Αλεξάνδρα, η Μαρία, η Μελίνα και η Στέλλα, θυμούνται και γράφουν!

Top ατάκες Μαμάδων:

- Ζακέτα πάρε. Kαι κατακαλόκαιρο να είναι, θα το πουν. Μπορεί να φυσήξει το βράδυ, να είναι το σπλάχνο τους χωρίς ζακέτα;

mom7

- Πιο κοντή φούστα δεν είχες να βάλεις; Πολύ κοντή βρε παιδί μου, άφησε και κάτι για να το δει μόνο ο γαμπρός. Ο αιώνιος τσακωμός για το μήκος της φούστας. Εεε, βάλαμε και εμείς παντελόνια και ησυχάσαμε, μαμάδες και κόρες!

- Πιες όλο το χυμό.(ξεχείλιζαν το ποτήρι, πάντα όμως) Για βιταμίνες. Η αγωνία τους για την υγεία των παιδιών τους.

- Εκεί που το παράτησες είναι. Το λέει νευριασμένη και ταυτόχρονα έρχεται να στο βρει. Μανούλα!

- Να δούμε ποιός θα σε πάρει εσένα. Με αυτά που κάνεις, τα μοντέρνα κτλ. Ανησυχεί γιατί η γειτονιά μάτια έχει και βλέπει. Μην της μείνεις και στο «ράφι».

- Να πεθάνω να ησυχάσω, να μην βλέπω. Αγανάκτηση, ύστατη προσπάθεια για να σου πει πόσο μα πόσο διαφωνεί.

- Άμα έρθω και το βρω...θα σου δείξω εγώ! Ψάξε καλλίτερα. «Απειλητική» Και μόλις το βρει, είναι ευτυχισμένη που σε βοήθησε, που σου είναι χρήσιμη και πολύτιμη!

- Ε , βέβαια όταν τα λέω εγώ. Δεν με ακούει κανένας. Άσχετο το γεγονός, ότι όταν τα έλεγε δεν ήταν σίγουρη ότι είχε δίκιο.

- Άμα πάθεις τίποτα εσύ θα τρέχεις; εγώ θα τρέχω! Οπότε να με ακούς και καλά. Βέβαια αν πάθει το παιδί της κάτι πρώτη θα τρέξει.

- Τι είμαι εγώ υπηρέτρια; Το λέει και ταυτόχρονα κάνει ότι της ζήτησες. Μην σου πω και παραπάνω από ότι ζήτησες!

- Να σηκωθείς να το κάνεις μόνη σου. Και αφού σηκωθείς, θα τρέξει πίσω σου να σε βοηθήσει. Δηλαδή θα το κάνει εκείνη.

- Όλα από μένα τα περιμένετε. Ή αλλιώς, από έναν άνθρωπο τα περιμένετε όλα. Ναι αλλά όταν σηκώνεσαι να κάνεις κάτι μόνη σου, τρέχει να βοηθήσει - βλέπε ακριβώς από πάνω)

- Πρόσεχε μην σου ρίξουν τίποτα στο ποτό. Η μόνιμη «λαχτάρα» της μάνας, μη σου πω και φόβος όταν βγαίνουν τα παιδιά έξω με φίλους.

mom2 306 x 177

- Κάνε κουμάντο, μάζευε τα λεφτά σου. Συμβουλές και ξανά συμβουλές από την μαμά-υπουργό οικονομικών που μας λατρεύει.

- Ακόμα σε αυτό το ιντερνέτ είσαι; Θα το κόψω να δω τι θα κάνεις! Ο τόνος στην λέξη "ίντερνετ" δεν είναι λάθος.

mom1 496 x 394

- Δεν είναι αυτός για σένα. Εγώ σε γέννησα και ξέρω καλλίτερα. Όταν δεν της αρέσει ο «φίλος» σου.

- Αφήνεις μια μπουκιά. Φάε, είναι η δύναμη σου. Και την τρως την τελευταία μπουκιά για να μην της χαλάσεις το χατίρι.

mom1 540 x 425

- Όταν φτάσεις να με πάρεις τηλέφωνο. Με το που φεύγεις, ανεξάρτητα πόσο κοντά ή μακριά πηγαίνεις, περιμένει πάνω από το τηλέφωνο. Και αν δεν πάρεις......ακριβώς από κάτω.

- Ουέ κι αλίμονό σου...(τη γνωστή κίνηση με το δάχτυλο στο στόμα) Και όταν έρθει εκείνη η ώρα, σου λέει γλυκοπικρά, «γιατί παιδί μου το έκανες;»

- Εγώ στην ηλικία σου είχα δύο παιδιά. Ενώ εσύ δεν μπορείς να κάνεις κάτι απλό. Ή ήμουν τόσο ώριμη που μεγάλωνα παιδιά στην ηλικία σου.

- Όταν κάνεις κι εσύ παιδιά τότε θα με καταλάβεις! Να γίνεις μάνα για να καταλάβεις τι περνάω.(Αμάν Παναγία μου να δω και κανένα εγγονάκι)

- Πρόσεχε που πατάς, σφουγγάρισα.(δεν σέβεσαι τον κόπο του άλλου) Πόσες και πόσες φορές το έχουμε ακούσει αυτό.....Μα μόνιμα με μια σφουγγαρίστρα στο χέρι οι άτιμες!

mom22

- Πέφτω για ύπνο..μην ακούσω κιχ! Ξέρει ότι αυτό δεν «πιάνει» ποτέ, αλλά το λέει για να γίνει λιγότερη φασαρία. Και μόλις ακούσει φασαρία, «καλά, δεν είπα ούτε κιχ;»

- Τι το πέρασες εδώ ξενοδοχείο; Μόνο για ύπνο έρχεσαι στο σπίτι και για φαί; Κάτσε να σε δούμε και λίγο.

- Ήθελα να ήξερα σε ποιον έμοιασες! Γιατί τα στραβά σίγουρα τα πήραμε από τον μπαμπά. Η μαμά πάντα τέλεια σε όλα.

- Όλα στον πατέρα σου. Για να σε αποτρέψει από κάτι. Το λέει, τελικά δεν το κάνει, τουλάχιστον όχι πάντα.

- Πάλι θα βγεις; Κάτσε και λίγο με την μανούλα να σε χαρώ. Αθάνατη μανούλα! Τα παιδιά τα θέλει κοντά της!

- Πάλι λεφτά; Χθες δεν σου έδωσα; Kαι μετά, ρωτάει: Πόσα θες; Θα σου δώσει ξανά λεφτά και θα σε ρωτήσει κιόλας αν σου φτάνουν. Θα πάρεις όμως και ένα μάθημα οικονομίας!

xrimata

- Τον θερμοσίφωνα τον έσβησες; Φοβερό κόλλημα αυτό. Τόσες φορές το έχουμε ακούσει από τις μαμάδες μας που ακόμα και όταν τον σβήναμε, το λέγαμε από μόνοι μας για να μην ρωτήσει. «Μαμά, έσβησα τον θερμοσίφωνα»

- Μετά τις 12 την πόρτα αυτή θα την βρεις κλειδωμένη. Φρόντισε να γυρίσεις την ώρα που σου είπα. Βέβαια ότι ώρα και να γυρίζαμε, η πόρτα ήταν πάντα «ανοικτή» και φυσικά η μαμά, εκεί μας περίμενε! Που να κοιμηθεί αν δεν έρθουν τα παιδιά της στο σπίτι ασφαλή.

- Τον βρήκες τον δρόμο; Άργησες να γυρίσεις. Κλασσική ατάκα της μαμάς όταν αργούσαμε να γυρίσουμε στο σπίτι μετά από βραδινή έξοδο!

mom6

-Μου έχασες το τάπερ! Αλίμονο, μη σου τύχει! Πώς γίνεται πάντα μα πάντα όμως το τάπερ που χάνεις να είναι το αγαπημένο τους! Και αφού ακούσεις όοοοοτι έχει να σου πει, θα σου πετάξει στο τέλος, «δεν πειράζει παιδί μου για ένα παλιοτάπερ, εσύ να είσαι καλά μωρό μου»

Με πολύ αγάπη για τις μαμάδες μας και για όλες τις μανούλες του κόσμου!

mom4

*Το κείμενο δημοσιεύεται με αφορμή της γιορτής της μητέρας (Κυριακή 11 Μαΐου 2014)

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Άστεγες ψυχές Μια «χαλαρή» και «αναίσθητη» μανούλα »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Newsletter

Αν θέλετε να λαμβάνετε το newsletter μας κάθε εβδομάδα με νέα και προτάσεις