Menu

ΥποΓονιμότητα:Μιλάμε Ανοιχτά

ΥποΓονιμότητα:Μιλάμε Ανοιχτά

Είμαι η Βίκυ
Είμαι ο Γιώργος
Είμαι η Μαρία, η Ελένη, η Χριστίνα, ο Νίκος......
Άνθρωποι που δε γνωριζόμαστε προσωπικά, δεν έχουμε μιλήσει ποτέ, δεν έχουμε βρεθεί ούτε για καφέ. Κι όμως έχουμε ζήσει τον ίδιο εφιάλτη που ακούει στο όνομα Υπογονιμότητα, έχουμε περπατήσει τον ίδιο δύσκολο δρόμο και έχουμε εμπειρίες που αν τις διηγηθεί ο ένας στον άλλον με μιας θα καταλάβουμε ότι ....Ναι!....το πέρασα και εγώ αυτό...

Ίσως να διαφέρουν λίγο τα στοιχεία, ίσως τα ονόματα , μπορεί και το αποτέλεσμα. Όμως κοινός ο παρανομαστής όλων μας, ο ίδιος πόνος, η θλίψη, ο θυμός, η οργή.

Έντονα συναισθήματα που ενώ θα έπρεπε να μας ενώνουν απεναντίας μας κρατούν μακριά ,ερμητικά κλεισμένους στον εαυτό μας ,απομονωμένους από φίλους ή γνωστούς , μοναχικούς ταξιδιώτες σε ένα ταξίδι που τελικά θα μας οδηγήσει στο γραφείο ενός γιατρού και από εκεί στο γραφείο ενός άλλου......Ατελείωτη η πορεία, όπως και τα ψυχικά αποθέματα...Πώς όμως να αντέξεις όταν φτάνεις κοντά στο πολυπόθητο αποτέλεσμα....αλλά τελικά δε καταφέρνεις να το αποκτήσεις; Πώς να μαζέψεις τα κομμάτια της ψυχής σου και να συνεχίσεις; Και ξανά γιατρούς , και ξανά εξετάσεις ,και ξανά, και ξανά.......
Κάποιοι θα χρειαστεί να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, τις αντοχές τους οικονομικές και κυρίως ψυχικές για να ακούσουν το κλάμα ενός μωρού. Κάποιοιθα βρουν την άκρη κάποιοι άλλοι όχι.

Το «Υπογονιμότητα: Μιλάμε ανοιχτά» είναι μια προσπάθεια ενημέρωσης των ζευγαριών, που πρόκειται να μπουν ή βρίσκονται ήδη στην διαδικασία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

- Βασικός στόχος των δράσεων είναι να φέρει τα υπογόνιμα ζευγάρια σε επαφή, τονίζοντας τους παράλληλα ότι δεν είναι μόνοι.

-Θέλει να τους βοηθήσει να βρουν απαντήσεις και λύσεις στους προβληματισμούς , το άγχος και τις αγωνίες τους μιλώντας ανοιχτά μεταξύ τους.

-Να τους δώσει την ευκαιρία να συνομιλήσουν με επαγγελματίες του χώρου της Υποβοηθούμενης αναπαραγωγής πχ εξωσωματικούς, ψυχολόγους ,ψυχιάτρους κ.α.

-Επιπροσθέτως, επιτυχία για τους εμπνευστές του «Υπογονιμότητα :Μιλάμε ανοιχτά» θα είναι αν μέσα από τις δράσεις του, η κοινή γνώμη αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος στην χώρα μας αλλά κυρίως ότι οι προσπάθειες για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης οικογένειας δεν είναι πάντα ανώδυνες.

Εν τέλει το «Υπογονιμότητα: Μιλάμε ανοιχτά» είναι η προσπάθεια δυο γυναικών για τις οποίες η μητρότητα αποτελεί ύψιστο ιδανικό, το πολυτιμότερο δώρο της φύσης προς τη γυναικεία ύπαρξη, για την κατάκτηση του οποίου, κάθε αγώνας είναι ιερός και έχει την δική του συναισθηματική αξία. Η βοήθεια και η υποστήριξη προς τα ζευγάρια εκείνα που προσπαθούν να κρατήσουν μέσα τους την Ελπίδα και το όνειρο για ένα μωρό, αποτελεί όχι μόνο υποχρέωση αλλά και ανάγκη προσφοράς, ειδικότερα από τις γυναίκες εκείνες που κατάφεραν να αγγίξουν το Όνειρο ,να προσπεράσουν όλες τις δυσκολίες και να ακούσουν τελικά τη λέξη ΜΑΝΑ.

IVFforums

Ένα site για Moms To Be, IVFmoms, Moms και για όλους όσους θέλουν να ενημερωθούν, να συμβουλευτούν, να ρωτήσουν, να αναζητήσουν αλλά και να εκφραστούν μέσα από αυτό!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Newsletter

Αν θέλετε να λαμβάνετε το newsletter μας κάθε εβδομάδα με νέα και προτάσεις