Menu

Ελλάς το μεγαλείο σου!

Ελλάς το μεγαλείο σου!

Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους που κυβερνούν αυτή τη χώρα και με τις επιλογές τους έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο σε όλους τους τομείς.

Δεν είμαι ειδικός στα οικονομικά, είμαι ένας απλός πολίτης, και μάλιστα είμαι μια γυναίκα που διανύει την τρίτη δεκαετία της ζωής της. Είμαι απλώς απελπισμένη και αηδιασμένη από όσα συμβαίνουν γύρω μου.

Δεν θα αναφερθώ γενικά, αλλά πολύ ειδικά σε κάποια θέματα που για πολύ κόσμο καίνε.

Έχω πάρει κι εγώ το τρένο για το ταξίδι της υπογονιμότητας. Και δυστυχώς αυτό το τρένο είναι πλήρες και το ταξίδι έχει μακρινό και για πολλούς, άγνωστο προορισμό.

Είναι πραγματικά πολύ λυπηρό, να ζούμε σε μια χώρα που καμαρώνουμε για όσους την έκαναν γνωστή. Και φυσικά δεν αναφέρομαι για τη διασημότητα που πήραμε στο εξωτερικό λόγο κρίσης, αλλά για τον πολιτισμό που μεταδώσαμε σε άλλους λαούς, και τον μεταδώσαμε τόσο καλά που εμείς οι ίδιοι τον ξεχάσαμε! Για τις αρετές που διέκριναν τον Αρχαίο-Ελληνικό κόσμο. Τη Σοφία (Θεά Αθηνά), την Ισχύ (Δίας) και το Κάλλος (Θεός Απόλλων). Η σύνθεση των τριών έκανε τους Έλληνες να μεγαλουργήσουν. Και τους σημερινούς Έλληνες να μεγαλουργήσουν στην πονηριά, στη λαμογιά, στο «φαγοπότι» εις βάρος του λαού και σε πολλές άλλες τέτοιου είδους χάρες.

Το πρόβλημα είναι πως ενώ μέχρι πριν μερικά χρόνια όλοι φωνάζανε «κάντε παιδιά, έχουμε πρόβλημα υπογονιμότητας», και εμφανιζόντουσαν και ίσως να εμφανίζονται ακόμη και τώρα, άρθρα που να αναφέρονται στο πρόβλημα των νέων ζευγαριών που αργούν ή δεν τεκνοποιούν, το ίδιο το κράτος να μένει αμέτοχο ως προς τη βοήθεια που μπορεί να παρέχει σε αυτά τα ζευγάρια.

Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, στο πρώην Ι.Κ.Α. που για λόγους υποτίθεται ευκολίας του λαού έγινε Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και για λόγους διευκόλυνσης των πολιτικών μας μετονομάστηκε σε Π.Ε.Δ.Υ. (τώρα σοβαρά, πιο άλλο κράτος κάνει τόσες αλλαγές στο σύστημα υγείας του μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα... είναι για κλάματα, για να μην πω για γέλια...) ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν, που με βοήθησε πάρα πολύ στην προσπάθεια μου να κάνω παιδί. Έχω κάνει μία εξωσωματική μόνο, έχω ξοδέψει έως τώρα σχεδόν 7.000€, όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, το κράτος με επιδότησε για αυτή μου την προσπάθεια με το ποσό των 350€. Ναι, τα ποσά είναι πραγματικά! Και να αναφέρω ότι ακόμη δεν έχω καταφέρει να κάνω παιδί. Που σημαίνει ότι θα ξαναπροσπαθήσω, άρα θα ξοδέψω και άλλα χρήματα. Όμως δεν έχει σημασία φίλοι μου, γιατί τα 350€ αρκούν, εεε;;;

Θα μου πείτε γιατί δεν πήγα σε δημόσιο και επέλεξα τον ιδιωτικό τομέα; Μα γιατί στα δημόσια νοσοκομεία, δεν υπάρχει ο απαραίτητος σύγχρονος εξοπλισμός για ένα τόσο λεπτό θέμα, και πολλές φορές δεν επαρκεί και το προσωπικό. Το ίδιο το κράτος μας σπρώχνει στο ιδιωτικό. Και μην νομίζετε ότι στο δημόσιο δεν πληρώνεις. Γύρω στα 800€ για την κάθε προσπάθεια τα θέλεις κι εκεί. Πίσω όμως θα πάρεις 350€. Το ποσό είναι ίδιο για όλους.

Μα καλά αναρωτιέμαι, συνείδηση δεν έχουν όσοι μας κυβερνούν; Τριακόσια άτομα είναι εκεί μέσα, ένας τους δεν σκέφτηκε ποτέ ότι δεν είμαστε βλάκες; Μας κοροϊδεύουν και νομίζουν ότι θα τους πούμε και ευχαριστώ; Αλλά βέβαια, εκείνοι έχουν τους παχουλούς μισθούς, τα επιδόματα και όλα τα άλλα προνόμια όπως κινητά, αυτοκίνητα, μπράβους κλπ. που ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ για να έχουν. Δεν έχουμε τις ίδιες ανάγκες φυσικά! Εκείνοι δεν ξέρουν τι σημαίνει να πηγαίνεις στο συμβεβλημένο γιατρό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για να σε εξετάσει. Δεν νομίζω να έχουν καν βιβλιάριο υγείας. Με τόσα που τους ταΐζουμε τα κάνουν όλα ιδιωτικά.

Η κατάσταση είναι απαράδεκτη, και λυπάμαι πάρα πολύ που προσπαθώ να φέρω ένα παιδί σε ένα τέτοιο άθλιο κόσμο, χωρίς αξίες και ιδανικά!

φωτογραφία

mumy

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα προάστια του Πειραιά. Σήμερα εξακολουθώ να ζω στην ίδια μεγαλούπολη αλλά σε άλλο προάστιο. Είμαι το μεσαίο παιδί μιας πενταμελούς
οικογένειας.

Περισσότερα

1 σχόλιο

  • Εύα

    Στη δική μου περίπτωση δεν πήρα τίποτα πίσω. Είμαι 35 χρονών, 4 χρόνια παντρεμένη και -κατά τη γνώμη τους- δεν έχω κάνει ακόμα παιδί, επειδή κοιτάζω τα άστρα ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο!Κι όλα αυτά επειδή ανήκουμε στην κατηγορία της "ανεξήγητης υπογονιμότητας", η οποία για το ελληνικό δημόσιο μάλλον δεν υπάρχει. Ετσι ό,τι κάνουμε βασίζεται δυστυχώς μόνο στη δική μας τσέπη...΄Το όνειρο ενός παιδιού προσπαθούν να σ βοηθήσουν όχι να πραγματοποιηθεί, αλλά να γίνει εφιάλτης...

    δημοσιεύθηκε από Εύα Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2015 20:11 Σύνδεσμος σχολίου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Newsletter

Αν θέλετε να λαμβάνετε το newsletter μας κάθε εβδομάδα με νέα και προτάσεις