Menu

Τί μου έμαθε η εξωσωματική!

Τί μου έμαθε η εξωσωματική!

Δεν υπάρχουν στατιστικές που να μην καταρρίπτονται.

Η εξωσωματική είναι μια διαδικασία με απρόβλεπτη πορεία, υπάρχουν εύκολες περιπτώσεις κατά τα λεγόμενα των γιατρών που δυσκολεύονται να δουν το πολυπόθητο θετικό και δύσκολες περιπτώσεις κατά τους γιατρούς, ακατόρθωτες, που τα καταφέρνουν! (και πολλές φορές με την 1η προσπάθεια!).

 

Οι 2 εβδομάδες αναμονής με ή χωρίς συμπτώματα, δεν σημαίνει τίποτα και δεν καθορίζει το αποτέλεσμα!

Από τη δική μου εμπειρία, είχα 3 φορές θετικό όπου κάθε αναμονή ήταν διαφορετική. Στο 1ο θετικό που ήταν δίδυμη κύηση, είχα έντονο πόνο στην κοιλιά, την 8η μέρα αναμονής είχα το αίμα εμφύτευσης (spotting) και λίγο πριν τη χοριακή ήμουν τόσο σίγουρη ότι θα αδιαθετήσω όπου πήρα παυσίπονο! Στο 2ο θετικό δεν είχα το spotting αλλά είχα εξάψεις και δέκατα. Κανένα άλλο δημοφιλές σύμπτωμα εγκυμοσύνης!
Στο 3ο θετικό, δεν είχα απολύτως κανένα σύμπτωμα!

Μην αφήνεις τον χρόνο να περνάει!

Έχοντας δεδομένο ένα πρόβλημα υπογονιμότητας και εφόσον έχεις επιλέξει τον σύντροφό σου και οι συνθήκες είναι καλές για να κάνεις οικογένεια, τότε ξεκίνα!!
Συμβουλές του τύπου «Είσαι μικρή έχεις χρόνια μπροστά σου» ή «προσπάθησε ακόμη μερικά χρόνια» νομίζω μπορεί να αποτελέσουν τροχοπέδη στο όνειρό σου.
Η υπογονιμότητα καθορίζεται σαν έννοια για ένα ζευγάρι μετά από 2 χρόνια ελεύθερων επαφών χωρίς αποτέλεσμα. Εφόσον αυτό το διάστημα παρέλθει και διαπιστωθεί πρόβλημα πρέπει να λάβεις πιο δραστικά μέτρα!

Ενημερώσου!

Η γνώση είναι δύναμη όπως σίγουρα θα ξέρεις και στην προκειμένη μπορεί να σε γλιτώσει από πολλές ταλαιπωρίες, προβλήματα και απογοητεύσεις. Είναι καλό να γνωρίζεις τι γίνεται στο σώμα σου και πώς μπορείς να το παλέψεις. Ιστοσελίδες, blogs, forums ακόμη και επιστημονικές εργασίες είναι εύκολα προσβάσιμες στο διαδίκτυο για τον καθένα!

Μην νιώθεις μόνη!/μόνος!

Περισσότερα από 300.000 νέα ζευγάρια στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν προβλήματα σύλληψης και υπογονιμότητας. Μπορεί η έννοια αυτή να είναι κάτι καινούριο για σένα αλλά σίγουρα δεν είσαι μόνη/ος σε αυτό. Μπορείς να βρεις συμπαράσταση είτε επώνυμα στους συλλόγους υποστήριξης γονιμότητας είτε ανώνυμα στο ivfforums! Πάντα υπάρχει κάποιος να σε ακούσει και να σε καταλάβει.

Το bed rest στην αναμονή δεν εγγυάται θετικό αποτέλεσμα!

Ότι είναι να γίνει θα γίνει είτε μείνεις ακούνητη 2 εβδομάδες, είτε γυρίσεις στην εργασία σου, είτε πας διακοπές! Βρες αυτό που θα σε κάνει να νιώθεις εσύ καλά και απόλαυσε την αναμονή και το δικαίωμα στο όνειρο.

Τίποτα δεν έχει τελειώσει μέχρι να έρθουν οι "Ρώσοι!"

Μπορεί να ξεκινήσεις μια προσπάθεια με τα χειρότερα προγνωστικά, να μην ανταποκρίνεσαι όπως θα πρέπει στα φάρμακα, να μην έχεις πολλά ωάρια, να γονιμοποιείται μόνο ένα, να είσαι χάλια στην αναμονή, να μην έχεις συμπτώματα, να κλαίς, να απογοητεύεσαι, να είσαι σίγουρη για το αρνητικό και μέσα στην πίκρα σου να κάνεις και ένα τσιγαράκι συνοδευόμενο από το αγαπημένο σου ποτό! Και την επόμενη μέρα να κάνεις χοριακή και να βλέπεις ένα τριψήφιο αριθμό!! Έχει συμβεί! Συμβαίνει!!! Και μπορεί να συμβεί και σε σένα! Για αυτό, κρατάμε το κεφάλι ψηλά και κάνουμε ένα βήμα τη φορά.

Όλοι έχουν μια άποψη για την εξωσωματική!

Και αυτό είναι καρατσεκαρισμένο!! Συγγενικά πρόσωπα, συνεργάτες, φίλοι, κολλητές, γνωστοί, γείτονες έχουν να λένε!!!!
«Έχεις άγχος πρέπει να ηρεμήσεις για να κάνεις παιδί», «Δεν προσπαθείτε αρκετά!», «Έμαθα ότι αυτός ο γιατρός δεν είναι καλός, να τον αλλάξεις!», «Πρέπει να πάτε διακοπές!», «Έχετε δοκιμάσει την τάδε θεραπεία;;;», «Ο γιος μου σίγουρα δεν έχει κάποιο πρόβλημα, εσύ το έχεις!» (Αυτή αποτελεί και θανάσιμη πεθερά..!)

Κράτα μικρό καλάθι!

Συνήθως, οι περισσότεροι γιατροί λένε, ότι η 1η εξωσωματική είναι δοκιμαστική. Δεν γνωρίζουν πώς ο οργανισμός σου θα ανταποκριθεί στα φάρμακα και πώς θα εξελιχθεί η προσπάθεια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχεις θετικό και με την 1η! Πιστεύω όμως ότι είναι καλύτερο να έχεις χαμηλότερες προσδοκίες όσο τέλεια και αν παρουσιάζονται τα πράγματα. Αν τελικά έρθει το θετικό η χαρά σου θα είναι διπλή, αν όχι, θα είσαι προετοιμασμένη και θα μπορείς να ανακάμψεις πιο γρήγορα!

Η υπομονή μπορεί να τελειώνει σε «Η-ήττα» αλλά πάντα νικά!

Μεγάλο προσόν να μπορείς να περιμένεις και τα υπογόνιμα ζευγάρια το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό. Όλα θα έρθουν και όλα θα γίνουν αρκεί να περιμένεις τη δική σου σειρά. Γιατί για όλους έρχεται αργά ή γρήγορα η στιγμή, που το όνειρο για ένα παιδί γίνεται πραγματικότητα.:)

Thinky

Ξεκίνησε στο φόρουμ ως thinkpositve και στην πορεία των χρόνων έγινε thinky..
Aπό τα πρώτα μέλη του ivfforums μετρά 9 χρόνια στη διαδικτυακή παρέα, ήταν νιά και γέρασε που λένε!!
Περισσότερα

5 σχόλια

 • Antria

  Γεια σας, ειμαι 29 ετών. Δεν είχα εγώ κανένα προβλήμα υγείας. Τη δυσκολία υπογονιμότητα την είχε ο αντρας μου. Μου έχουν βάλει πριν 8 μέρες 2 έμβρυα ποιότητας ΑΑ μου είπαν. Από χθες νιώθω πονάκια περιόδου. Τετάρτη πάω για ανάλυση. Είναι φυσικό?

  δημοσιεύθηκε από Antria Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017 07:59 Σύνδεσμος σχολίου
 • Anna

  Καλησπέρα με λένε Άννα και βρίσκομαι στην 4η ημέρα εμβριομεταφορας. Εχθές το βραδυ ήταν η πιο δύσκολη νύχτα ψάχνοντας Λοιπον για απαντήσεις σε ερωτηματικά που μου είχαν γεννηθεί έπεσα πάνω σε αυτό το άρθρο. Δεν ξέρω γιατι αλλα μετά από λίγο ως δια μαγείας εξαφανίστηκε. Ετσι λοιπον κι απόψε αναζήτησα παλι το ίδιο άρθρο και ένιωσα ξανά το ίδιο. Ευχαριστώ για το δώρο που μου κάνατε !!!

  δημοσιεύθηκε από Anna Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017 02:25 Σύνδεσμος σχολίου
 • IVFforums

  Anna, καλησπέρα,
  μπορείς σε περιμένουμε στο Forum του IVFforums.gr
  Μια τεράστια βάση δεδομένων και πληροφοριών βρίσκεται εκεί.
  Παράλληλα η ψυχολογική βοήθεια από τα μέλη μας, θα είναι μεγάλη και σημαντική!
  Από γυναίκες που έχουν βαδίσει στο δρόμο της υπογονιμότητας, που έχουν γίνει μητέρες ή προσπαθούν ακόμα!
  Σε ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο!

  δημοσιεύθηκε από IVFforums Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 21:41 Σύνδεσμος σχολίου
 • Anna

  Καλη σας εβδομαδα...

  Ειμαι 41 ετων και εχω κανει δυο εξωσωματικες χωρις επιτυχια....στ ενδιαμεσ των εξωσωματικών ειχα μεινει εγκυος φυσιολογικα επειδή όμως ειχα αιμοραγια στην 6 βδομαδα για αγνωστους ακομα λογους μου εκαναν αναροφηση και τελος.

  Τον Ιουλη προσπαθησα παλι με εξωσωματικη χωρις αποτέλεσμα....όμως εχω καπια ερωτήματα και παρακαλω αν εχει καπια σχετικη εμπειρια να μυ απαντησει....μετα την θεραπεια με τις γνωστες ενεσεις δημιουργησα πεντε ωαρια και λιγ πριν την ωληψια ηταν σε μέγεθος 14 , 17 , 19 και 21 και οιστροδιολη 1300 ποτε μου χορηγησαν δυο pregnyl για να γινει η ωοληψια σε 36 ωρες....ομως απ'οτι ενημερώνομαι η ωοληψια γινεται μεταξυ 14 και 19 διοτι μετα τα 21 υπαρχουν πολλες πιθανότητες για ωορηξια πριν προλαβει να κανει ληψει ο γιατρος και χρησιμοποιει μια pregnyl πριν την ωοληψια ....στην προηγουμενη προσπαθεια που εκανα στηνφωτο από το υπερηχο που μου εδωσαν εδειχνε ακριβως την θεση των βλαστοκυταρων στο ενδομητριο τουτος ο γιατρος μου εδωσε μια φωτο που εδειχνε μονο την βελονα συν μια φωτο χωρις ημερομηνια που εδειχνε τα βλαστοκυταρα τρια τον αριθμο ...τελειώνοντας εχω την υποψια ότι ειχε χασει ηδη τον ελεγχο λειψης των ωαριων καθ'οτι κατά την λειψη δεν ειχα ουτε μια σταγονα αιμα, και το μονο που ηθελε ηταν να παρει τα τρια χιλιαρικια μου,,,,,σας ευχαριστω για την υπομονη και σας παρακαλω αν καποια εχει αναλογη εμπειρια να μου απαντησει ηηη τουλάχιστον ας μου δωσει να καταλαβω ότι ολοι γιατροι ακολουθουν την ιδια μεθοδο για να σταματησουν οι πολλες σκεψεις που κανω

  δημοσιεύθηκε από Anna Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015 12:33 Σύνδεσμος σχολίου
 • eleni

  μεσα σε ολα επεσες!

  δημοσιεύθηκε από eleni Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2013 12:38 Σύνδεσμος σχολίου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Newsletter

Αν θέλετε να λαμβάνετε το newsletter μας κάθε εβδομάδα με νέα και προτάσεις