Menu

«Πιστεύω στο απίστευτο που είναι η πιο αληθινή μας ιστορία»

«Πιστεύω στο απίστευτο που είναι η πιο αληθινή μας ιστορία»

Και αυτό, δεν το έχω πει εγώ αλλά ο αγαπημένος μου Τάσος Λειβαδίτης στο «Πιστεύω του».
«Πιστεύω στο φίλο που συναντάς άξαφνα μέσα σ' ένα παραμύθι. Πιστεύω στο απίστευτο, που είναι η πιο αληθινή μας ιστορία».

 

Και η φράση αυτή μου θυμίζει το IVFforums και για αυτό θα ήθελα να μιλήσω.
Το IVFforums πρόκειται για ένα φόρουμ ιδιαίτερο. Δεν είναι ένα φόρουμ μαμάδων όπου κάθε εγγεγραμμένο μέλος μιλάει με περισσότερη άνεση και ελευθερία. Πρόκειται για ένα φόρουμ εξωσωματικής και είναι λογική η δυσκολία να παρουσιάσεις ανοιχτά το πρόβλημά σου ακόμη και όταν κρύβεται πίσω από ένα παρωνύμιο.

Υπήρξαν εκατοντάδες μέλη που ξεπέρασαν οποιαδήποτε εμπόδια και έγιναν καθημερινά ακροατές, αναγνώστες, συγγραφείς αυτής της παρέας. Διαβάσαμε σε αυτό το φόρουμ απίστευτες ιστορίες εξωσωματικής με θετική έκβαση, μάθαμε για ιατρικά προβλήματα που δεν γνωρίζαμε καν ότι μπορεί να προκαλέσουν υπογονιμότητα, ενημερωθήκαμε για χιλιάδες άλλα, αλλά κυρίως μοιραστήκαμε εμπειρίες. Μοιραστήκαμε εμπειρίες για γιατρούς, για πρωτόκολλα, για συμπεριφορές ανθρώπων στα κέντρα, για προσπάθειες.

Και όλος αυτός ο πλούτος γνώσεων βρίσκεται εκεί μέσα. Δεν χρειάζεται να εκθέσεις το πρόβλημά σου άμα δεν θέλεις. Μπορείς απλά να διαβάζεις. Γιατί τα γραφόμενα κάθε μέλους, κάθε ιστορία, είναι η παρακαταθήκη που αφήνεται στους επόμενους.

Συγκεκριμένα κάθε μέλος στο φόρουμ μπορεί να έχει μια υπογραφή, ένα κειμενάκι με το ιστορικό του, που το κειμενάκι αυτό φαίνεται σε κάθε ποστ του. Αυτό για μένα είναι μεγάλος θησαυρός!!! Κάθε νέο μέλος μπορεί να διαβάζει ιστορίες μελών που δεν γράφουν πια αλλά μέσα από την υπογραφή τους μπορεί να παίρνει κουράγιο και δύναμη!
Δεν χρειάζεται να είναι εκεί για να σε βοηθήσουν. Το έχουν ήδη κάνει πριν από εσένα για σένα. Και χαίρομαι ιδιαίτερα όταν βλέπω υπογραφές μελών που παρόλο που έγιναν μαμάδες συνεχίζουν να έχουν το ιστορικό τους στην υπογραφή τους και δεν το σβήνουν.
Είναι λοιπόν απίστευτο, άμα σκεφτείς ότι τα γραφόμενα ενός μέλους του φόρουμ το 2005 για παράδειγμα δίνουν δύναμη και ελπίδα σε εκείνους που τώρα μπήκαν σε αυτό το μονοπάτι..

Πάντα φανταζόμουν το IVFforums σαν ένα δέντρο, όπου κάθε νέο μέλος με την ιστορία του είναι ένα κλαδάκι. Και κάθε μωρό από εξωσωματική κάνει όλο το δέντρο να ανθίζει. Και κάθε απώλεια το μαραζώνει.. Αλλά όχι για πολύ! Γιατί τα κλαδάκια αυξάνονται πιο γρήγορα και τα περισσότερα μέλη κάνουν το δέντρο να ανθίζει όλο και συχνότερα! Και όσο αυτό μεγαλώνει, τόσο οι ρίζες του βαθαίνουν και κάνουν τα θεμέλια πιο δυνατά!! Η ψυχή αυτού το δέντρου είναι η ελπίδα, η πίστη, η υπομονή, η γνώση, η επιμονή, αρετές που ξεχειλίζουν από κάθε κλαδί, από κάθε ιστορία.

Αυτή την πολύτιμη πνευματική κληρονομιά οφείλουμε να σεβαστούμε και να διαφυλάξουμε! Και για αυτό το λόγο είμαι και εγώ εδώ.
«Πιστεύω στο απίστευτο που είναι η πιο αληθινή μας ιστορία» αποτελεί για μένα το μήνυμα, το σύνθημα, το σλόγκαν του φόρουμ εξωσωματικής που επιβεβαιώνεται κάθε χρόνο μέσα από διάφορες ιστορίες.
Εύχομαι να είναι και η δική σου ιστορία ένα απίστευτο θαύμα!

Thinky

Ξεκίνησε στο φόρουμ ως thinkpositve και στην πορεία των χρόνων έγινε thinky..
Aπό τα πρώτα μέλη του ivfforums μετρά 9 χρόνια στη διαδικτυακή παρέα, ήταν νιά και γέρασε που λένε!!
Περισσότερα

2 σχόλια

  • Λένα

    Μεγάλη προσφορά, πολλές λύπες, αλλά και απίστευτες χαρές!!

    δημοσιεύθηκε από Λένα Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014 22:43 Σύνδεσμος σχολίου
  • Α.Μποσίου

    "Η ψυχή αυτού το δέντρου είναι η ελπίδα, η πίστη, η υπομονή, η γνώση, η επιμονή, αρετές που ξεχειλίζουν από κάθε κλαδί, από κάθε ιστορία."δεν θα μπορούσες να το γράψεις καλύτερα thinky !!!

    δημοσιεύθηκε από Α.Μποσίου Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013 10:52 Σύνδεσμος σχολίου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Newsletter

Αν θέλετε να λαμβάνετε το newsletter μας κάθε εβδομάδα με νέα και προτάσεις