Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το πέρασα και αυτό το στάδιο!

Το πέρασα και αυτό το στάδιο!

Η ιστορία μου ξεκινά το 2007 ένα χρόνο μετά το γάμο ,αν μου έλεγε κάποιος ότι θα κάνω 3 εξωσωματικές θα ξεσπούσα σε κλάματα.
Και ναι το πέρασα κι αυτό το στάδιο.

Αρχίσαμε λοιπόν από τα απλά, ορμονικές εξετάσεις, σαλπιγγογραφία, σπερμοδιαγράμματα όλα καλά με εμένα αρχικά αλλά χαμηλή κινητικότητα στον άντρα μου. Πρώτη σφαλιάρα, εγώ να κλαίω απαρηγόρητη και κρυφά από τον άντρα μου γιατί είχε πέσει σε κατάθλιψη.
Έτσι λοιπόν αρχίζουμε τις σπερματεγχύσεις, έκανα τρείς χωρίς κανένα αποτέλεσμα σιγά σιγά όμως το σπέρμα άρχιζε να φτιάχνει χωρίς να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο. Να αναφέρω επίσης ότι εκείνη την περίοδο ανακάλυψα και το φόρουμ μας - πολλές κοπέλες μιλούσαν γι αυτό (IVFforums.gr) και μαζί με αυτό την ενδομητρίωση.
Αποφασίζω και κάνω λαπαροσκόπηση και όντως έχω ενδομητρίωση και μπαίνω σε εμμηνόπαυση για 5 περίπου μήνες! Εντάξει τι να σας πω πήγα να σαλτάρω καλύτερα να είχα ξεκινήσει τότε τις εξωσωματικές, αλλά μια εμμονή για φυσική σύλληψη με είχε τρελάνει, κακώς, τώρα τα βλέπω όλα πιο καθαρά! Το 2010 έξι μήνες μετά τη λαπαροσκόπηση μένω έγκυος φυσικά αλλά δυστυχώς δεν προχώρησε , τα συναισθήματα ανάμικτα , χαρά ότι έμεινα έγκυος, λύπη ότι δεν προχώρησε. Αυτή η σύλληψη με κράτησε πολύ πίσω αφού σκεφτόμουνα «έμεινα μια φορά γιατί να μην μείνω έγκυος πάλι;»

Το 2011 η χειρότερη χρονιά για μένα, ο πατέρας μου αρρωσταίνει και πεθαίνει σε έξι μήνες! Δύο μήνες πριν πεθάνει, σκεφτόμουνα τι να κάνω; Να ξεκινήσω εξωσωματική, ίσως κρατήσω τον πατέρα μου ζωντανό για λίγο ακόμα , μόνο να του πω ότι είμαι έγκυος να χαρεί, σκέφτηκα! Έτσι ξεκίνησα! Το φόρουμ με βοήθησε πολύ στο να επιλέξω ένα σωστό γιατρό.
Η πρώτη ήταν μακρύ πρωτόκολλο με χάλια έμβρυα κακή ποιότητα ωαρίων. Εντάξει στεναχωρήθηκα πολύ κατάλαβα ότι δύσκολα θα γίνω μάνα . Μετά από 8 μήνες ξεκινάω την δεύτερη προσπάθεια, πρωτόκολλο ανταγωνιστών αυτή τη φορά και είχα, 5 έμβρυα τέλεια, μου βάζουν δυο κρατάμε κατάψυξη τα άλλα τρία. Πάλι όμως αρνητικό, η ψυχολογία στα τάρταρα, μα γιατί αναρωτιόμουνα, ας είναι καλά όμως το φόρουμ και εννοώ τις κοπέλες που με βοήθησαν να μην πέσω στιγμή ψυχολογικά και μου πρότειναν να κάνω υστεροσκόπηση.
Ο γιατρός μου τότε είπε ότι δεν έχουμε ενδείξεις αλλά έλα για ψυχολογικούς λόγους! Την κάνουμε και τσουπ ένα διάφραγμα να !!!!!!!! Το Σεπτέμβριο του 2011 έκανα την υστεροσκόπηση και τον Γενάρη του 2012 βάλαμε τα κατεψυγμένα μου τα μωράκια μου που τώρα τα βλέπω και δεν πιστεύω ότι είναι δικά μου , που είναι ο λόγος που ζω! Ναι λοιπόν θετική χοριακή είναι πραγματικότητα, έχω δύο κοριτσάκια. Γέννησα το Σεπτέμβριο του 2012 και με μιας σβήστηκαν όλα, εξετάσεις εξωσωματικές, ενέσεις ωοληψίες, εμβρυομεταφορές, κλάματα, στενοχώριες, απογοητεύσεις, όλα... πως γίνεται αυτό ; τι να σας πω ; κοιτώ το μέλλον πια γιατί αυτά είναι το μέλλον.

Τελικά δύο καταστάσεις οι χειρότερες στη ζωή μου μέχρι τώρα, η υπογονιμότητα και η αρρώστια του πατέρα μου με έκαναν πιο δυνατή, μου έδωσαν υπομονή και επιμονή αν δεν είχα περάσει αυτά δεν ξέρω αν θα ήμουν αυτή που είμαι σήμερα συνειδητοποιημένη μητέρα γιατί και η ανατροφή των παιδιών δεν είναι παίξε γέλασε και ειδικά των διδύμων. Η κούραση είναι μεγάλη αλλά μέσα μου είμαι πιο ευτυχισμένη από ποτέ.
Δεν ξέρω αν σας τα έγραψα καλά, αυτό που θέλω να πω σε όλες είναι μια φράση που έμαθα από το φόρουμ από τις τότε μαμάδες που κάποιες φορές την ξεχνούσα ή έλεγα ότι είναι φράση παρηγοριάς "μάνες θα γίνουμε όλες" αρκεί να έχουμε υπομονή και επιμονή.
Σας ευχαριστώ πολύ όλες και κάθε μια ξεχωριστά που με βοηθήσατε να φτάσω εδώ... να γίνω μανούλα!

Copyright © 2013 IVFforums.gr All Rights Reserved       Developed by Simplemind