Menu

Η δική μας ιστορία...

Η δική μας ιστορία...

Από την ημέρα του γάμου μας (2010) έχουμε ελεύθερες επαφές... Πέρασε λίγος καιρός και άρχισα σε κάθε κύκλο και έπαιρνα θερμοκρασίες ή τεστ ωορρηξίας ή υπερηχογραφικό έλεγχο ή όλα μαζί.... Έχω πολυκυστικές ωοθήκες και οι κύκλοι μου είναι 45+ ημερών, οπότε έπρεπε να ξέρω πότε είναι οι γόνιμες.

Επαφές στις γόνιμες.....Αναμονή.... Καθυστέρηση.... Τεστ εγκυμοσύνης = Αρνητικό.... Έρχεται η περίοδος....και εγώ στα πατώματα..... Ο άντρας μου ούτε κουβέντα να πάει για εξετάσεις...Μου έλεγε ότι φταίει το άγχος μου, ότι δεν έχουμε τίποτα και να ξεκολλήσει το μυαλό μου... Αρκετές φορές είχαμε καυγαδίσει άσχημα.... Θεωρούσε ότι τα παιδιά που προκύπτουν από την εξωσωματική είναι παιδιά του σωλήνα! Τόσο κολλημένο ήταν το μυαλό του! Κατά βάθος όμως φοβόταν....

Εγώ ψυχολογικά χάλια... πιο πολύ γιατί δεν μπαίναμε σε φάση εξετάσεων.... γιατί δεν μου έφτανε το ότι άκουγα από παντού για εγκυμοσύνες και σε μένα τίποτα... είχα και τον άντρα μου να μου λέει τα δικά του και να τσακωνόμαστε!!!! Όλοι οι γύρω δε να λένε, αγχώνεσαι... μην αγχώνεσαι... το άγχος φταίει...

Δεν γίνεται 2 χρόνια να φταίει το άγχος λέμεεεεεεεεεεεεεεεεεε..........κάτι γίνεται!!!!!!!!!!!!!!

Κάποια στιγμή λύγισα... και ενώ ήμουν μόνη στο σπίτι έπεσα στα γόνατα και άρχισα να κλαίω... με αναφιλητά.... παρακάλεσα την Παναγία ή να μου δώσει παιδί, με όποιο τρόπο ή να με πάρει κοντά της (το ξέρω... υπερβολή αλλά έτσι ένοιωθα εκείνη τη στιγμή.... και γενικά αυτό νοιώθω!!!! ) Το όνειρο μου ήταν να κάνω μια όμορφη οικογένεια...στην ιδέα και μόνο ότι δεν...

Της ζήτησα να φέρει τον άντρα μου κοντά μου...δίπλα μου και όχι απέναντι μου! Να προσπαθήσουμε μαζί! (κοινώς να του αλλάξει μυαλά) και ένοιωσα ότι με άκουσε!!!!

Λίγο καιρό μετά, την Κυριακή των Βαϊων, και ενώ είχαμε πάει για ουζάκι ...πάνω σε άσχετη στιγμή μου λέει: Πότε θα ξεκινήσουμε εξετάσεις????

Κάγκελο εγώ.... Κόντεψα να πνιγώ με το καλαμάρι...

Του λέω: τι εννοείς???

μου λέει...αυτό που λέω...πάμε για εξετάσεις να δούμε τι γίνεται....

Του λέω...θα πας ???

μου λέει ναι... για να δεις ότι όλα είναι καλά και να ηρεμήσεις!!!!

Μέσα στην τρελή χαρά εγώ!!!!!!!!! Πιο αισιόδοξη και σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά!!!!

Είπαμε να δοκιμάσουμε και τον κύκλο που ξεκινούσε και αν δεν, θα πηγαίναμε για εξετάσεις... τελικά αδιαθέτησα πάλι..... (αλίμονο....)

Ξεκινάμε εξετάσεις...πρώτη εγώ... 21/5 ορμονολογικές και 26/5 σαλπιγγογραφία.... και τσουπ....προβληματάκι!

Υπάρχει ένα ανατομικό/κατασκευαστικό θέμα με τις σάλπιγγες και ενώ είναι βατές, η μια έχει μια περιέλιξη στην είσοδο από όπου μπαίνει το ωάριο μόλις βγει από την ωοθήκη.... κατ' επέκταση το ωάριο πέφτει στο κενό και δεν μπαίνει μέσα.. άρα δεν συναντάει το σπερματοζωάριο....

Εκτός αυτού πρέπει να ρυθμίσω την προλακτίνη μου και το θυροειδή που μέχρι τώρα δεν ήξερα ότι έχω!!!!, όπως επίσης και την ινσουλίνη και γλυκόζη και αυτά συντελούν στην υπογονιμότητα.... αυτά βέβαια διορθώνονται με χαπάκια.... που μου έγραψε ο ενδοκρινολόγος

Ο άντρας μου να προσπαθεί να με ηρεμήσει...να μου λέει ότι θα κάνουμε ότι χρειαστεί και να μην αγχώνομαι....

Λίγες μέρες μετά παίρνουμε και τις απαντήσεις του σπερμοδιαγράμματος... Ολιγοσπερμία!

Η ψυχολογία του στο πάτωμα...έπρεπε να του δώσω χρόνο να το δεχτεί.... Κατά βάθος ήταν αυτό που φοβόταν! Ένα χειρουργείο που είχε κάνει σαν παιδάκι έμελλε να είναι ο λόγος για το πρόβλημα μας αφού ο γιατρός είχε κάνει ζημιά...

Τελικό πόρισμα..... Εξωσωματική!!!!!

Ξεκινάμε τις προσπάθειες για κατάψυξη σπέρματος, οι οποίες καταλήγουν στο κενό... Η ολιγοσπερμία έγινε ολιγοασθενοσπερμία.... Ο ουρολόγος μας συνέστησε θεραπεία 3 μηνών η οποία όμως δεν έκανε τίποτα απολύτως!!!!
Τελικά είχαμε κρυπτο – αζωοσπερμία!!!!!!!!!! Σπέρμα μηδέν!!!!!!!!!!

Κάθε φορά που βλέπαμε το πρόβλημα να μεγαλώνει ο σύζυγος μου να πέφτει ακόμα πιο πολύ! Ήθελε χρόνο να δεχτεί όλο αυτό... γιατί δεν έφταιγε εκείνος... κάποιος άλλος ήταν ο υπαίτιος!

Τον Μάρτιο (σχεδόν ένα χρόνο μετά) ξεκινάμε την προσπάθεια με το σκεπτικό ότι... αν δεν βρούμε στο φρέσκο, θα πάμε για βιοψία και αν δεν βρούμε ούτε εκεί θα δανειστούμε από τράπεζα (απόφαση συζύγου)!
Πάντα με τη βοήθεια της Παναγίας!!!!!!!!!!!!

8/3: 1η μέρα περιόδου...

22/3: Ωοληψία και βιοψία! 3 ωάρια (έκανα μικρή δόση ενέσεων) και στη βιοψία, Δόξα το Θεό, βρήκαμε αρκετό σπέρμα για 3 προσπάθειες!!!!!!!! Ο άντρας μου σίγουρος ότι δεν θα βρούμε τίποτα... μόλις του είπα τα αποτελέσματα με κοίταγε και δεν το πίστευε!

23/3: με ενημερώνουν από τη μονάδα ότι 1 ωάριο γονιμοποιήθηκε... τους ρωτάω αν υπάρχει περίπτωση να γονιμοποιηθεί άλλο... και μου είπαν ότι έχει συμβεί αλλά δύσκολα...
Λέμε δεν πειράζει... ένα και τυχερό!

24/3: με καλεί ο γιατρός μου και μου λέει ότι γονιμοποίηθηκε και 2ο... Τρελή χαρά εμείς!!!!!!!!! Πάμε για δίδυμα!!!!!!!!!!!!

25/3: Ανήμερα του Ευαγγελισμού Εμβρυομεταφορά!!!!!!!!! Είμαι σίγουρη για το αποτέλεσμα!!!!!!!!!!!

8/4: Χοριακή: 573 μονάδες!!!!!!!!!!!!!!!!!

Είμαι έγκυος και μάλιστα αφού η χοριακή μου είναι τόσο ψηλή είμαι σίγουρη ότι έρχονται τα διδυμάκια μας!!!!!!!!

10/4: Επανάληψη χοριακής 1168 μονάδες και το ταξίδι ξεκινάει!!!!!!!!!!!!!!!!

Στις 1/5 ακούσαμε 2 καρδούλες να χτυπάνε και κλαίγαμε σαν παιδιά! Είναι τα παιδάκια μας και τα περιμένουμε πως και πως τον Δεκέμβρη!!!!!!!!!!!!!
Είμαστε ευτυχισμένοι και ευγνωμονούμε την Παναγία και τον γιατρό μας γι' αυτό το δώρο!!!!!!!!

Από όλο αυτό έχουμε έρθει πιο κοντά και είμαστε ένα πια σε αυτό!!!! Ο άντρας μου να με εκπλήσσει καθημερινά από την πρώτη στιγμή των εξετάσεων με την συμπεριφορά του και τίποτα να μη θυμίζει την αρνητική στάση που είχε πριν.... τον λάτρεψα ακόμα πιο πολύ!!!!!!!!!!!!!

Όλες θα γίνουμε μαμάδες!!!!!!!!!!! Όλες!!!!!!!!!!!
Λίγη υπομονή και το σποράκι θα έρθει!!!

Ζητείστε δύναμη και βοήθεια από την Παναγία με όλη τη δύναμη της ψυχής σας και θα σας βοηθήσει!!!!!!!!!! Δεν υπάρχει περίπτωση!!!!

Αν το θέμα το έχει ο σύζυγος.. δώστε του χρόνο να το δεχτεί! Αν τον δείτε να ασχολείται με άσχετα πράγματα και να κάνει ότι δεν συμβαίνει τίποτα είναι λογικό!!!
Προσπαθεί και ο ίδιος να το δεχτεί και γι' αυτούς είναι πιο δύσκολο ακόμα!!!!
Να είστε κοντά με τους συζύγους σας και ο ένας να δίνει δύναμη και να στηρίζει τον άλλο!!!!

Vita

Είμαι η Vita... είμαι 28 χρονών και ζω στην Αθήνα...
Από μικρή μου αρέσει να ασχολουμαι με οποιαδήποτε χειροτεχνία, διακόσμηση, ζωγραφική αλλά και με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική!
Περισσότερα

1 σχόλιο

  • Believe

    Πολυ συγκινητικη και αισιοδοξη συναμα η ιστορια σου!
    Ευχομαι ολοι να πετυχαινουν με την πρωτη προσπαθεια!

    δημοσιεύθηκε από Believe Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013 11:15 Σύνδεσμος σχολίου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Newsletter

Αν θέλετε να λαμβάνετε το newsletter μας κάθε εβδομάδα με νέα και προτάσεις