Menu

Δέκα χρόνια μετά....

Δέκα χρόνια μετά....

Διαβάζοντας το κείμενο "Δέκα χρόνια πριν", το οποίο έγραψα πριν από περίπου 10 χρόνια ίσως και παραπάνω και ανατρέχοντας στα χρόνια που πέρασαν, μόνο μια σκέψη έρχεται στο μυαλό. Τίποτα δεν είναι δεδομένο! Το μόνο που παραμένει δεδομένο είναι η ΕΛΠΙΔΑ πως ό,τι επιθυμούμε, ό,τι περιμένουμε, για ό,τι πασχίζουμε θα έρθει να μας συναντήσει κάποια στιγμή!

Τα δεδομένα αλλάζουν από το ένα λεπτό στο άλλο. Όπως άλλαξε και η δική μου ζωή. Μέσα σε ένα λεπτό. Και όχι μόνο μια φορά αλλά δύο!

Η μια πριν 8 χρόνια και η άλλη πριν 2 μήνες! Ό,τι θεωρούμε σήμερα αυτοσκοπό και στόχο ζωής αύριο μπορεί να μην είναι καν σκοπός! Καν στο πλάνο! Όλα αλλάζουν! Η ευτυχία που θεωρούσα δεδομένη δεν ήταν γραφτό να συμπληρωθεί με τον συγκεκριμένο άνθρωπο αλλά ούτε και να κρατήσει! Η αλλαγή δεδομένων Νο1 που σας έγραψα προηγουμένως! Καλύτερα όμως! Δεν θα σταθώ καθόλου σε αυτό το γεγονός γιατί μερικές φορές η ευτυχία είναι αλλού και όχι εκεί που αρχικά νομίζαμε.

Η πραγματική ευτυχία με περίμενε λίγο παρακάτω λοιπόν στο πρόσωπο ενός Αγγέλου!!! Άγγελός μου γιατί μου χάρισε τη γαλήνη στην ψυχή με την απεριόριστη και μεγάλη ανιδιοτελή αγάπη του! Ένας Άγγελος που κατά λάθος έπεσε στη γη και τον βρήκα εγώ!

Ό Άγγελος αυτός είχε ήδη ένα παιδί το οποίο σύντομα με λάτρεψε και ξαφνικά η αγκαλιά μου γέμισε! Έγινα μητέρα της καρδιάς και δεν είμαι τώρα πια σίγουρη πόσο μεγάλη διαφορά έχει από το να ήταν δικό μου!

Αισίως έφτασα τον Μάρτιο που μας πέρασε τα 40 και άρχισα να βλέπω τη ζωή με άλλο μάτι. Αποφάσισα να ζήσω, να ταξιδέψω και να γευτώ ότι δεν κατάφερα μέχρι τώρα!

Η επιθυμία για παιδί δεν έσβησε ποτέ ανεξάρτητα αν έλεγα παντού ότι δεν με απασχολεί. Φυσικά ζεις και χωρίς παιδί, καλά αυτό είναι σίγουρο! Η ελπίδα όμως, το μόνο δεδομένο, ήταν πάντα εκεί. Για μένα ήταν επίσης δεδομένο μέχρι πρόσφατα ότι παιδί δικό μου δεν θα αποκτήσω!

Δεδομένο Νο2!Έμαθα λοιπόν να ζω με αυτό και έτσι ανέπτυξα τις άμυνες που προείπα περί διαφορετικού τρόπου ζωής! Γιατί επρόκειτο για άμυνες αφού δεν μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό!
Το Μάιο είχα καθυστέρηση...υπέθεσα ότι ήταν μια καθυστέρηση σαν όλες τις άλλες και παρόλο που οι μέρες έφτασαν στις 17 εγώ αρνιόμουν πεισματικά να πάρω το τεστ Νο 13.456.234 στο οποίο θα έβλεπα για ακόμη μια φορά αρνητικό αποτέλεσμα.

Δούλευα σκληρά θυμάμαι εκείνες τις ημέρες σε μια πολύ αγχωτική και απαιτητική δουλειά πάνω από 11 ώρες την ημέρα. Σε κανέναν δεν είπα ότι έχω αυτή την καθυστέρηση και γιατί να το κάνω άλλωστε αφού ήταν μια σαν όλες τις άλλες! Ώσπου πήγα να αγοράσω ψάρια τα οποία λατρεύω καθότι κόρη ψαρά και δεν άντεχα ούτε να σταθώ μέσα στο μαγαζί από την αναγούλα! Τα πήρα τα μαγείρεψα και μόλις έβαλα στο στόμα μου αναστέναξε η τουαλέτα! Μόλις βγήκα ο Άγγελός μου με κοίταγε απορημένος. Του ζήτησα την άλλη μέρα να φέρει ένα τεστ. Σκέφτηκα ότι πολλές γυναίκες στην εγκυμοσύνη τους έχουν θέματα με γεύσεις και μυρωδιές χωρίς να ξέρω αν ήταν κάτι τέτοιο αφού δεν είχα ποτέ τέτοια εμπειρία. Άλλη εξήγηση δεν μπορούσα να δώσω. Το έφερε αλλά δεν το έκανα αμέσως όπως κάθε φορά! Περίμενα την επόμενη το πρωί! Αυτή τη φορά ήθελα να περιμένω!

Την άλλη μέρα ξημέρωνε Σάββατο. Ξύπνησα στις 8 το πρωί. Πηγαίνω στην τουαλέτα, ανοίγω το τεστ χωρίς καμία αγωνία αφού ήξερα το αποτέλεσμα. Οι δύο πεντακάθαρες γραμμές δεν περίμεναν το πεντάλεπτο αλλά εμφανίστηκαν σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα! Δύο γραμμές που ακόμα δεν πιστεύω ότι είναι εκεί! "Αποκλείεται" σκέφτηκα ... Με τίποτα! Περιποιήθηκα το πρόσωπο μου, έπλυνα τα δόντια μου, έφτιαξα καφέ και το τεστ έμεινε επάνω στο στεγνωτήριο ! Πού και πού πέρναγα να δω και να σιγουρευτώ ότι η μια γραμμή έσβησε! Μάταια όμως... έμειναν εκεί και οι δύο και μου φώναζαν "ΕΙΣΑΙ ΕΓΚΥΟΣ" !!! Δεν θα ξεχάσω το μούδιασμα στον εγκέφαλό μου εκείνο το πρωί στις 20 Μαΐου 2017! Το οποίο παρέμεινε όλη μέρα! Αδυνατούσα να το δεχτώ, δεν ήθελα να χαρώ γιατί κάποιος μου έκανε φάρσα σκεφτόμουν και θα το πάρει πίσω! Από τα 22 προσπαθώ να κάνω παιδί και ειμαι 40! Με τίποτα δεν ήρθε σε μένα...αποκλείεται !

Ο Άγγελός μου λίγη ώρα μετά ξύπνησε και με είδε δίπλα του με το τεστ στα χέρια σε κατάσταση σοκ ! Η χαρά του τεράστια όταν του το έδειξα! Τη Δευτέρα πήγαμε στη γιατρό η οποία επιβεβαίωσε την εγκυμοσύνη! Ένας Θεός ξέρει πως πέρασε αυτό το ΣΚ! Μια εβδομάδα μετά ακούσαμε την καρδιά του κι εγώ κλαίγοντας αδυνατούσα να πιστέψω ότι αυτή η καρδιά χτυπάει μέσα μου ! 3 εβδομάδες μετά πήγαμε για τον πρώτο μεγάλο ουσιαστικά υπέρηχο και εκεί οι εκπλήξεις της ζωής μου συνεχίστηκαν! Μόλις έβαλε τον υπέρηχο άρχισε να τσιρίζει! Είναι δύο είναι δύο !!!! Δύο έμβρυα, δύο καρδούλες που χτυπούσαν και χεράκια και ποδαράκια που πηγαινοερχόταν! Πάθαμε σοκ, παράκρουση κι εμείς και η γιατρός! Μου κόπηκε η αναπνοή και δεν θα ξεχάσω ποτέ μου αυτό που ένιωσα εκεί μέσα! Περίμενα 18 χρόνια!!!!! Για αυτό που ένιωσα εκεί μέσα άξιζε τον κόπο η κάθε αναμονή, το κάθε δάκρυ, η κάθε στιγμή απελπισίας που με κατέκλυζε σε κάθε αρνητικό εξωσωματικής ή απλού τεστ ! Άξιζε τον κόπο να ελπίζω και να μη χάνω το κουράγιο μου ! Κάποια στιγμή το έχασα είμαι άνθρωπος!

Όμως αν αναλογισθεί κανείς τι έχω περάσει αυτά τα 18 χρόνια και ποιος δεν θα το έχανε; Ελπίζω να φτάσει η εγκυμοσύνη αυτή στο τέλος της αισίως και να πάρω αγκαλιά τα δύο θαύματα που μου έδωσε ο Θεός και να είναι δυο υγιή μωρά!!!

Κλείνοντας δύο λέξεις μόνο θα πω και περικλείουν τη δική μου πορεία και κατάληξη!

ΕΛΠΙΔΑ και ΕΠΙΜΟΝΗ
Όλα γίνονται όταν ελπίζουμε και επιμένουμε!!! Ο Επιμένων νικά κι ο υπομένων κερδίζει!!!

[Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα]

Γεωργία

Ονομάζομαι Γεωργία και είμαι 36 ετών (χωρίς να κρύβω ούτε ένα καλοκαίρι...) Η καταγωγή μου είναι από την πολύ όμορφη Καβάλα από όπου έφυγα στα 23 μου χρόνια για να ζήσω στην Αθήνα.
Περισσότερα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Newsletter

Αν θέλετε να λαμβάνετε το newsletter μας κάθε εβδομάδα με νέα και προτάσεις