Menu

Γυναίκα και HPV: Ο Αλέξανδρος Μορτάκης εξηγεί γιατί δεν πρέπει να ανησυχείτε.

Γυναίκα και HPV: Ο Αλέξανδρος Μορτάκης εξηγεί γιατί δεν πρέπει να ανησυχείτε.

Ο Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής εξέδωσε ένα βιβλίο–οδηγό με απαντήσεις σε όλες τις απορίες των γυναικών, σχετικά με τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων.

Παρουσία πλήθους συναδέλφων του και πολλών γυναικών – που είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενες – παρουσίασε το βιβλίου του σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας ο χειρουργός-γυναικολόγος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αλέξανδρος Μορτάκης.

Η ελλιπής ή και λανθασμένη πληροφόρηση που έχουν πολλές γυναίκες για τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων HPV, γνωστό ως κονδυλώματα, οδήγησε τον καθηγητή Αλέξανδρο Μορτάκη στη συγγραφή ενός βιβλίου – οδηγού.

«Γυναίκα & HPV: Γιατί δεν πρέπει να ανησυχείτε» τιτλοφορείται το βιβλίου του γυναικολόγου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Μέσα από το βιβλίο του ο καταξιωμένος επιστήμονας , δίνει απαντήσεις σε οποιοδήποτε πιθανό ερώτημα μπορεί να έχει μία γυναίκα για τον ιό HPV.
Η πιθανότητα που έχει μια έφηβη να μολυνθεί από κάποιους HPV ιούς κατά τη διάρκεια της ζωής της, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, υπολογίζεται ότι είναι μεγαλύτερη από 80%.

mortakisvivlio2«Αυτό που δεν ισχύει σήμερα είναι ότι ο συγκεκριμένος ιός μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα ζωής ή ακόμη και την ίδια τη ζωή μιας γυναίκας. Υπάρχουν εξαιρετικές μέθοδοι πρόληψης, υπάρχει θεραπεία για κάθε περίπτωση, αν και σε αρκετές περιπτώσεις δεν χρειάζεται ούτε καν θεραπεία. Απλώς παρακολούθηση με εξετάσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα. Το πιο σημαντικό θεωρώ ότι είναι η σωστή ενημέρωση της γυναίκας, καθώς το άγχος είναι αυτό που καταστρέφει τελικά τη ζωή της και όχι ο ιός HPV», αναφέρει ο κ. Αλέξανδρος Μορτάκης, Χειρουργός Γυναικολόγος, Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος είναι από τους πιο εξειδικευμένους στο αντικείμενο γιατρούς στη χώρα μας με εμπειρία 25 ετών.

Το βιβλίο είναι γραμμένο σε εξαιρετικά απλή γλώσσα για να μπορεί να γίνει κατανοητό από όλες τις γυναίκες, είναι δομημένο σε μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων ώστε να γίνεται απλή η αναζήτηση της κάθε πληροφορίας που απασχολεί και να δίνεται άμεσα η απάντηση.

Mortakis 9 5 2016-page-001«Οι μολύνσεις από HPV είναι πολύ συχνές στην εποχή μας, αλλά οι καρκίνοι είναι σχετικά σπάνιοι. Αυτό γίνεται, γιατί στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ο ιός καταστέλλεται από τον οργανισμό μας χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε κάτι. Σε λίγες περιπτώσεις δημιουργείται πρόβλημα, πιο συχνά στον τράχηλο της μήτρας. Είναι κάτι, που συνήθως συμβαίνει αρκετά χρόνια μετά τη μόλυνση, επειδή το αμυντικό σύστημα μερικών γυναικών δεν μπόρεσε να καταστείλει τη λοίμωξη από κάποιον ογκογόνο HPV», εξηγεί ο κ. Μορτάκης.

Ωστόσο, επειδή πρόκειται για ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο ιό, προκύπτουν και άλλου είδους προβλήματα. Τα συναισθήματα που βιώνει η γυναίκα είναι κατά κανόνα αρνητικά και πολλές φορές βρίσκεται σε απόγνωση. Το βιβλίο έρχεται να τη βοηθήσει να βγει από τη δύσκολη θέση και να της εξηγήσει επιστημονικά, αλλά πάντα με απλό τρόπο, ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν φταίει ούτε αυτή ούτε ο σύντροφός της.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.mortakis.gr

[Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα]

φωτογραφίες

IVFforums

Ένα site για Moms To Be, IVFmoms, Moms και για όλους όσους θέλουν να ενημερωθούν, να συμβουλευτούν, να ρωτήσουν, να αναζητήσουν αλλά και να εκφραστούν μέσα από αυτό!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Newsletter

Αν θέλετε να λαμβάνετε το newsletter μας κάθε εβδομάδα με νέα και προτάσεις